Cea mai rapida iahnie de fasole

Pentru grabitul din tine 🙂

fasole

Mancarea preferata a sotului meu este, de departe, iahnia de fasole – punct. Oricat as incerca eu sa il directionez spre alte feluri de mancare, spre alte gusturi, rezista cat rezista (maxim o saptamana), apoi intreaba: “Dar o fasole cand mai faci?” Sa nu ma intelegeti gresit, n-am nimic cu maria sa fasolea, dar numai gandul ca trebuie sa o las la inmuiat, apoi sa o fierb n ore, timp in care trebuie sa mai si schimb apa de cateva ori, ma exaspereaza. Eu sunt o femeie activa (hiper activa uneroi… din pacate pentru unii), iar pazitul oalei cu fasole mi se pare o corvoada greu de indurat. Unde mai pui ca in fiecare zi ajung de la serviciu indoita de foame si cum imi place sa mananc mancare proaspata in fiecare zi (dupa 5 ani de stat in camin si mancat mancare incalzita si rasincalzita, ti se cam ia), iahnia de fasole devine astfel inamicul numarul unu. Din fericire, in timp ce rasfoiam o carte de bucate englezeasca mi s-a aprins beculetul – nu cred ca se trezesc ei la 4 dimineata sa-si faca enghlish breakfast. Iar cum noua ne place foarte mult fasolea la conserva si o folosesc des in salate, am zis de ce sa nu incerc sa o fac personajul principal intr-o iahnie de fasole super rapida.  Si ghiciti ce, rezultatul a fost mai mult decat satisfacator. Deci daca va place fasolea la fel de mult cum ii place lui sau, o mancati pentru ca-i buna pentru organism (ca mine), incercati aceasta reteta fulger, veti fi uimiti.

Ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru doua portii generoase

  • 2 conserve de fasole (400 g)
  • 4-5 felii bacon/sunca crud uscata (puteti bineinteles sa o inlocuiti si cu 150 g carnaciori taiati felii)
  • 1/2 ceapa
  • 2 cateti de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 linguri de apa
  • o crenguta de cimbru
  • 1 foaie de dafin (optional)
  • sare
  • piper prosapat rasnit

Cum procedam

  • prajim intr-o tigaie incapatoare baconul (curatat de grasimea in exces) sau carnaciorii
  • dupa ce s-a prajit, scoatem din tigaie si dam deoparte
  • in aceeasi tigaie adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, uleiul si apa
  • lasam sa fiarba pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida (daca este nevoie, mai adaugati apa, dar nu lasati ceapa sa se prajeasca/arda)
  • cand ceapa s-a inmuiat, adaugam fasolea din cele doua consreve – una cu tot cu lichid, alta scursa. Daca va place mai lichida pastrati si lichidul din cea de-a doua conserva si adaugati-l pe parcurs
  • puneti crenguta de cimbru si foaia de dafin (daca folositi) si lasati-le sa fiarba doar cat sa se infuzeze aromele
  • scoateti crenguta si foile, potriviti de sare si piper si gata.

fasole2

 

Pofta buna!

Poate iti place si

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.