O minunatie in farfurile
Aceasta reteta este dedicata prietenei mele, care imi cere sa las retetele cu dulciuri deoparte si sa pun retete cu „mancare”. Si cum stiu ca si ea este adepta mancarurilor simple si rapide, iar viitorul ei sot ar manca si prajituri cu carne, m-am gandit sa impartasesc si cu ei si cu voi o reteta de friptura absolut delicioasa. Si cum poti satisface un gurmand indragostit de carne, daca nu cu o friptura de porc?! Dar nu orice friptura, ci una care iti bulverseaza paipele si te face sa-ti suni sotia la servicu sa-i spui: „Mi-e dor de tine si de fiptura ta cu portocale” – inchei citatul:)
Iata de ce aveti nevoie:
(cantitatile sunt pentru o portie feminina si una masculina)
- 3 felii cotlet de porc (una pentru ea, doua pentru el)
- sucul de la o portocala mare
- 3-4 cateti de usturoi, zdrobiti
- sare
- piper proaspat macinat
- putin ulei de masline (optional)
Cum facem
- condimentam carnea, iar zeama de la portocala o amestacam cu usturoiul zdrobit
- intr-o punga cu fermuar (sau vas cu capac) punem la marinat carnea in sucul de portocale cu usturoi (avem grija se fie acoperita cu sucul)
- o punem la frigider pentru minim o ora (daca o pregatiti pentru a doua zi, o puteti lasa peste noapte)
- scoatem carnea din suc, o stergem bine cu un prosop de hartie dupa care o pregatim la gratar sau intr-un pic de ulei de masline (dupa preferinte)
*Se combina perfect cu o salata de rucola cu ceapa si portocale (reteta in curand pe blog).
Garantez pofta buna!