Carrot cake muffins cu umplutura cremoasa de branza

sau muffins cu morcovi…si mere

Ziua buna! Pentru astazi m-am gandit sa va dau o idee de mic dejun sau desert sanatos si rapid: muffins cu morcov.  Aceste minunatii portocalii sunt ideale ca mic dejun deoarece contin necesarul de carbohidrati, zaharuri etc, mai pe scurt necesarul de energie de care aveti nevoie, voi sau junirii vostri pana la masa pranzului. Sunt foarte gustoase, necesita efort minim si sunt gata in maxim 45 de minute cu tot cu coacere.

61

Iata ce ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru 12 bucati

  • 180 g faina de tip 000
  • 100 g zahar (daca doriti sa fie mai dulci, mai adaugati doar 50 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 g nuci/alune macinate (orice fel vreti voi)
  • 200 g morcov ras
  • 2 mere rase
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 120 ml ulei de floarea soarelui (sau orice ulei neutru – fara aroma) – uleiul este foarte important deoarece face  ca aluatul sa fie umed – sa nu fie inecacios
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 200 g crema de branza amestecata cu 2 linguri de zahar

51

Cum procedam:

  • incalzim cuptorul la 180 grade C/ gaz 4
  • va recoamnd ca operatiunea de amestecare sa o faceti cu o spatula sau cu un tel (nu cu mixerul), astfel „briosele” vor fi mai fragede
  • intr-un bol incapator amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, sarea,  scortisoara si nucile
  • in alt bol amestecam ingredinetele lichide: uleiul, ouale, extractul de vanilie
  • adaugam amestecul lichid celui uscat si amestecam foarte putin, o data sau de doua ori, apoi incorparom morcovul si marul.
  • Antentie! Nu amestacati decat pana cand se omogenizeaza compozitia, daca amestecam prea mult riscam sa avem un aluat tare si neaerat

collage11

  • punem intr-o tava de briose forme de hartie (daca nu aveti, ungeti tava cu unt) sau folosim forme de silicon
  • cu ajutorul unei cupe de inghetata sau a unei linguri distribuim compozitia in forme
  • apoi in centrul fiecarei briose punem cate o lingurita (sau 1, 1/2 lingurite) crema de branza
  • dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute (inainte de a le scoate faceti testul cu scobitaorea – daca iese uscata inseamna ca sunt facute)

Le putei manca simple sau alaturi de un pahar mare de lapte, sunt absolut delicioase!

8

Pofta buna!

poate iti place si

3 comments

  1. Am incercat si eu reteta, foarte bune! Data viitoare o sa pun crema de branza la mijloc, intre 2 straturi de compozitie de briose.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *