Se dau urmatoarele situatii: prietenii vostri raman la voi peste noapte; prietenele vin la brunch; nu mai stiti ce sa manancati dimineata; nu mai stiti ce sa va luati la pachet… Mai zic?
Pentru toate situatiile de mai sus vin in ajutorul vostru cu trei preparate super, dar super gustoase si foarte rapide: rulouri cu crema de branza, sunca presata si masline; triunghiuri cu legume si omleta quesadilla, preferata mea. Sunt trei preparate pe care eu le fac destul de des, ele fiind salvarea mea cand vine vorba de pregatit ceva rapid. Le pregatesc cu blaturile de pizza de la Alka, varianta clasica, pe care le folosesc pe post de lipii pentru ca nu sunt foarte groase, la incalzire se modeleaza usor si au un gust placut, in comparatiile cu lipiile simple.
Si pentru ca am niste prieteni super faini, m-au lasat sa ii filmez cand savureaza preparatele rapide pregatite de mine. Ce a iesit vedeti mai jos. 😉
Ingrediente:
Pentru rulourile cu sunca si masline:
1 blat de pizza gata in 5 minute
2 linguri crema de branza
7-8 felii sunca presata
10-12 masline
Pentru triunghiurile cu legume:
1 blat de pizza gata in 5 minute
2 linguri crema de branza
Castraveti
Ridichi
Sare
Pentru omleta quesadilla:
2 blaturi de pizza gata in 5 minute
4 oua
1-2 cuburi de unt
100 g cascaval
Sare piper
Cum procedam:
Tulourile cu sunca si masline:
Incazim blatul de pizzaa intr-o tigaie (1-2 minute)
Intindem rapid crema de branza, apoi distribuim pe toata suprafata blatului feliile de sunca
Distribuim pe un singur rand maslinele, apoi rulam blatul de pizza intr-un sul
Taiem felii de 2-3 cm grosime si servim.
Triunghiurile cu legume:
Incazim blatul de pita intr-o tigaie (1-2 minute)
Intindem rapid crema de branza, apoi distribuim pe toata suprafata blatului felii de castravete si ridichi
Taiem in forma de triunghiuri si servim.
Omleta quesadilla:
Batem ouale ca pentru omleta – asezonam
Punem untul in tigaie – cand s-a topit turnam ouale batute
Tragem omleta coapta din exterior spre interior pentru ase coace si restul oualor Dupa ~30 de secunde adaugam jumatate din catitatea de cascaval, apoi punem un blat de pizza peste omleta – mai lasam mai putin de un minut cat sa se inmoaie putin cascavalul – care actioneaza si ca “lipici”
Luam o farfurie intinsa, at circumferinta tigaii, o punem pe tigaie si rasturnam pe ea “omleta”.
Punem omleta inapoi in tigaie, dar de aceasta data cu lipia in jos
Repetam operatiunea cu cascavalul, adaugam al doilea blat de pizza si lasam asa ~ un minut
Mai intoarcem o data quesadiila deja formata si o mai rumenim putin
O scoatem din tigaie si o taiem triunghiuri. Mancam cu pofta!
Cu drag, Praji.
(Articol sponsorizat)