NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Briose cu zmeura

Picture of Prăji

Prăji

noiembrie 28, 2012

Lover’s cupcakes 

    De multe ori, mesele fara desert din timpul saptamanii (si cand spun desert nu ma refer la o tableta de ciocolata), mi se par ingrozitor de monotone. Presupun ca sunteti de acord cu mine… Tocmai de aceea m-am gandit sa va dau si voua o idee cum sa va imbucurati o zi pana atunci banala. 
   Va propun asadar sa va surprindeti placut partenerul/partenera, de ce nu si juniorii, cu some beautiful cupcakes (suna ciudat „niste briose frumoase”:) cu care sa va alintati dupa o zi plina!
   Veti fi surprinsi de cat de repede (maxim o ora cu tot cu mancat) veti obtine niste briose gustoase si pufoase, acoperite cu o crema fina si aromata. 
 

   Va invit sa prajiturim!

Lista de ingrediente (pentru briose)

Lista de ingrediente (pentru crema)

Cum procedăm?

Briosele

  • incalzim cuptorul la 180 grade C / gaz 4
  • intr-un bol incapator amestecam mai intai ingredientele solide (faina, zaharul, praful de copt), apoi adaugam oul, uleiul si laptele
  • mixam totul la viteza cea mai mica pana cand se omogenizeaza
  • mutam la viteza maxima si mai mixam 1 minut (nu mai mult pentru ca se vor intari prea mult la coacere)
  • punem hartiile de briose in tava speciala (daca nu aveti tava pentru briose, puneti-le intr-o tava de chec sau tort, singura diferenta va fi ca acestea vor avea diametru un pic mai mare)
  • cu ajutorul unei linguri distribuim egal compozitia in cele 12 forme
  • coacem timp de 30 de minute (sfant ramane insa testul cu scobitoarea)
  • le scoatem de la cuptor si le lasam la racit

Crema (denumita adesea frosting) o pregatim cat timp briosele sunt la cuptor

  • punem toate ingredientele intr-un bol si le mixam: la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza, apoi inca 2 minute
  • dam crema la figider

Punem „moturile” din crema cu ajutorul unui pos (puteti folosi si o punga pe care o taiati la unul din colturi).

Enjoy!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.