Briose cu zmeura

Lover’s cupcakes 

 

    De multe ori, mesele fara desert din timpul saptamanii (si cand spun desert nu ma refer la o tableta de ciocolata), mi se par ingrozitor de monotone. Presupun ca sunteti de acord cu mine… Tocmai de aceea m-am gandit sa va dau si voua o idee cum sa va imbucurati o zi pana atunci banala. 
   Va propun asadar sa va surprindeti placut partenerul/partenera, de ce nu si juniorii, cu some beautiful cupcakes (suna ciudat „niste briose frumoase”:) cu care sa va alintati dupa o zi plina!
   Veti fi surprinsi de cat de repede (maxim o ora cu tot cu mancat) veti obtine niste briose gustoase si pufoase, acoperite cu o crema fina si aromata. 

   Va invit sa prajiturim!



Ne trebuie:
Pentru briose

  • 12 hartii pentru briose
  • 200 g faina tip 000
  • 70 g zahar fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml ulei vegetal
  • 100 ml lapte
  • 1 ou

Pentru crema

  • 200 g crema de branza (gen Philadelphia)
  • 50 g unt moale (dar nu topit)
  • 50 g zahar pudra 
  • 2 lingurite sirop de zmeura (sau capsuni)
 
 
Cum facem:

Briosele

  • incalzim cuptorul la 180 grade C / gaz 4
  • intr-un bol incapator amestecam mai intai ingredientele solide (faina, zaharul, praful de copt), apoi adaugam oul, uleiul si laptele
  • mixam totul la viteza cea mai mica pana cand se omogenizeaza
  • mutam la viteza maxima si mai mixam 1 minut (nu mai mult pentru ca se vor intari prea mult la coacere)
  • punem hartiile de briose in tava speciala (daca nu aveti tava pentru briose, puneti-le intr-o tava de chec sau tort, singura diferenta va fi ca acestea vor avea diametru un pic mai mare)
  • cu ajutorul unei linguri distribuim egal compozitia in cele 12 forme
  • coacem timp de 30 de minute (sfant ramane insa testul cu scobitoarea)
  • le scoatem de la cuptor si le lasam la racit

Crema (denumita adesea frosting) o pregatim cat timp briosele sunt la cuptor

  • punem toate ingredientele intr-un bol si le mixam: la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza, apoi inca 2 minute
  • dam crema la figider

Punem „moturile” din crema cu ajutorul unui pos (puteti folosi si o punga pe care o taiati la unul din colturi).

 
Enjoy!
 
 
 


 

poate iti place si

No comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.