Știți deja dragostea mea pentru aceste vase, cât de mult îmi place să gătesc în ele și cât le recomand. Vasele din fontă sunt printre cele mai sigure materiale în care poți găti, în plus înmagazinează și distribuie uniform căldura.
Astăzi vă arăt cum am gătit o pulpă de miel, aromatizată cu usturoi, plante aromatice, lămâie și vin.
Cum procedăm:
Pasul 1:
Facem o pastă din 4 căței de usturoi, rozmarin, oregano, cimbrișor, 30 ml ulei de masline, 30 ml vin alb și sare, cu care ungem bine pulpa, o vidăm (vezi stories) și o lăsăm la marinat peste noapte.
Pasul 2:
A doua zi scoatem carnea, o lăsăm 30′ la temperatura camerei, apoi o ștergem bine.
În cratița de fontă cu diametrul de 30 cm punem 2 căpățâni de usturoi tăiate orizontal, câteva crenguțe de rozmarin, 3 cepe verzi și 250-300 ml vin alb sec
Punem capacul și dăm la cuptorul preîncălzit la 170° căldură sus jos pentru 1h 30′
După 1h 30′, îndepărtăm capacul, întoarcem friptura, o coacem 30′, apoi iar o întoarcem și o mai coacem 30′ – 45′
* Dacă aveți o carne mai fibroasă, de berbecuț, recomandarea mea este să puneți mai întâi bucata de carne cu putin vin/apă la Multicookerul Turbo ExpressCrockpot – functia meat. Va deveni foarte fragedă și suculentă.