„Zi cu fapte bune” – nutritie sanatoasa pentru copiii bolnavi de cancer

Putem face si noi bine…

Pentru noi, cei sanatosi, alimentatia este  importanta, insa cand vine vorba de cei suferinzi de langa noi, acesta devine extrem de importanta, chiar prioritara. Ma alatur campaniei Asociatiei Spitale Curate si va invit sa fiti si voi alaturi de noi.

„Zi cu fapte bune” este un proiect al Asociatiei Spitale Curate prin care sunt sprijiniti copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni si Marie Curie. Initiat in anul 2014, pana in prezent, programul s-a concetrat pe fructe proapete pentru sectiile de oncopediatrie, petreceri tematice inedite sau petreceri pentru zilele de nastere, cu scopul de a-i scoate pe copii din rutina si a le oferi motive de bucurie.

De anul acesta „Zi cu fapte bune” inseamna nutritie sanatoasa pentru copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni si Marie Curie. Prin acest proiect, copiii internaţi si parintţii acestora sunt familiarizaţi cu noţiuni importante despre alimentaţia sanatoasa si igiena atat în cadrul spitalului, cât şi în afara acestuia.

Informarea se face prin intermediul unor broşuri menite să clarifice reguli de bază ale nutriţiei în timpul tratamentului împotriva cancerului. În completarea broşurilor, pacienţii vor primi o carte cu reţete special create pentru un regim prin care se pot ameliora efectele secundare dure ale chimioterapiei, oferind detalii despre modul de preparare a alimentelor, sugestii de condimentare şi sugestii de meniuri.

Din data de 19 mai cei 35 de copii bolnavi de cancer internati la Institutul Oncologic Bucuresti primesc o masa sanatoasa pe zi. Daca vrei sa oferi o masa unui copil bolnav de cancer poti dona aici: *RO46RZBR0000060016949927 lei, beneficiarul fiind Asociaţia Spitale Curate.*

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.