NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Varza de bruxelles crocanta si aromata

Picture of Prăji

Prăji

februarie 4, 2013

Ideea acestei mini camapanii mi-a venit chiar cand pregateam aceasta minunatie. Sincer va spun, varza de bruxelles mai mancasem doar o data, dar era o „chestie” scofalcita si uda care nu mi-a placut deloc. Insa, dupa ce am descoperit aceasta reteta, am constatat ca ce mancasem eu, era un ceva caruia nici nu-i pot da un nume.

Avem asadar aici o granitura crocanta si aromata, gata in cateva minute. Se poate combina foarte bine cu pui sau porc, dar la fel de bine si cu peste. Eu am mancat-o ca atare si mi-a placut la nebunie.

Lista de ingrediente (pentru doua portii)

Cum procedăm?

  • intr-o oala incapatoare punem la fiert 4 litri de apa impreuna cu cele 3 linguri de sare. Intre timp spalam si taiem cotoarele verzelor
  • cand apa fierbe, turnam verzele si le lasam sa fiarba exact 3 minute (nici mai  mult nici mai putin)
  • le scoatem, le scurgem, apoi le transferam pe un prosop pentru a absorbi toata umiditatea
  • taiem verzele in doua; curatam usturoiul si il taiem felii
  • intr-o tigaie punem ulei de masline extravirgin (doar cat sa acoperim fundul tigaii)
  • punem jumatatile de varza in tigaie, cu partea taiata in jos ( aveti grija sa nu se suprapuna); daca nu va incap toate o data,  faceti-le in 2 transe.
  • Lasati-le pe foc 3 minute, iar dupa cele 3 minute, adaugati usturoiul si intoarceti jumatatile.  Mai lasati 2-3 minute pana devin crocante.
  • adaugati piperul proaspat macinat si coaja de lamaie.

Savurati!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.