Varza de bruxelles crocanta si aromata

Ideea acestei mini camapanii mi-a venit chiar cand pregateam aceasta minunatie. Sincer va spun, varza de bruxelles mai mancasem doar o data, dar era o „chestie” scofalcita si uda care nu mi-a placut deloc. Insa, dupa ce am descoperit aceasta reteta, am constatat ca ce mancasem eu, era un ceva caruia nici nu-i pot da un nume.

varza bruxelles crocanta1 cu rama

Avem asadar aici o granitura crocanta si aromata, gata in cateva minute. Se poate combina foarte bine cu pui sau porc, dar la fel de bine si cu peste. Eu am mancat-o ca atare si mi-a placut la nebunie.

Iata ce ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru doua portii

  • 500 g varza de bruxelles
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri de sare
  • piper proaspat macinat
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie (optional)
  • ulei de masline

Cum facem:

  • intr-o oala incapatoare punem la fiert 4 litri de apa impreuna cu cele 3 linguri de sare. Intre timp spalam si taiem cotoarele verzelor
  • cand apa fierbe, turnam verzele si le lasam sa fiarba exact 3 minute (nici mai  mult nici mai putin)
  • le scoatem, le scurgem, apoi le transferam pe un prosop pentru a absorbi toata umiditatea
  • taiem verzele in doua; curatam usturoiul si il taiem felii
  • intr-o tigaie punem ulei de masline extravirgin (doar cat sa acoperim fundul tigaii)
  • punem jumatatile de varza in tigaie, cu partea taiata in jos ( aveti grija sa nu se suprapuna); daca nu va incap toate o data,  faceti-le in 2 transe.

varza de bruxelles crocanta 2

  • Lasati-le pe foc 3 minute, iar dupa cele 3 minute, adaugati usturoiul si intoarceti jumatatile.  Mai lasati 2-3 minute pana devin crocante.
  • adaugati piperul proaspat macinat si coaja de lamaie.

varza de bruxeeles crocanta  3

Savurati!

poate iti place si

No comments

    1. Interesant, am sa incerc. Mai am o punga de verze in frigider…parca si niste ghimbir.
      Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.