Ideea acestei mini camapanii mi-a venit chiar cand pregateam aceasta minunatie. Sincer va spun, varza de bruxelles mai mancasem doar o data, dar era o „chestie” scofalcita si uda care nu mi-a placut deloc. Insa, dupa ce am descoperit aceasta reteta, am constatat ca ce mancasem eu, era un ceva caruia nici nu-i pot da un nume.
Avem asadar aici o granitura crocanta si aromata, gata in cateva minute. Se poate combina foarte bine cu pui sau porc, dar la fel de bine si cu peste. Eu am mancat-o ca atare si mi-a placut la nebunie.
Iata ce ne trebuie:
Cantitatile sunt pentru doua portii
- 500 g varza de bruxelles
- 3-4 catei de usturoi
- 3 linguri de sare
- piper proaspat macinat
- coaja rasa de la 1/2 lamaie (optional)
- ulei de masline
Cum facem:
- intr-o oala incapatoare punem la fiert 4 litri de apa impreuna cu cele 3 linguri de sare. Intre timp spalam si taiem cotoarele verzelor
- cand apa fierbe, turnam verzele si le lasam sa fiarba exact 3 minute (nici mai mult nici mai putin)
- le scoatem, le scurgem, apoi le transferam pe un prosop pentru a absorbi toata umiditatea
- taiem verzele in doua; curatam usturoiul si il taiem felii
- intr-o tigaie punem ulei de masline extravirgin (doar cat sa acoperim fundul tigaii)
- punem jumatatile de varza in tigaie, cu partea taiata in jos ( aveti grija sa nu se suprapuna); daca nu va incap toate o data, faceti-le in 2 transe.
- Lasati-le pe foc 3 minute, iar dupa cele 3 minute, adaugati usturoiul si intoarceti jumatatile. Mai lasati 2-3 minute pana devin crocante.
- adaugati piperul proaspat macinat si coaja de lamaie.
Savurati!
No comments
Incerca si cu putin ghimbir (radacina)…iese delicios!
Interesant, am sa incerc. Mai am o punga de verze in frigider…parca si niste ghimbir.
Multumesc.