NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Tarta cu ciocolata si zmeura

Picture of Prăji

Prăji

iulie 22, 2013

Deliciu de vara

Inainte sa va spun cat de minunata e aceasta tarta, as vrea sa va povestesc un pic despre ingredientul surpriza din acest desert: zmeura neagra. Voi veti spune: „Sunt mure!” Iar eu spun: „Nu, e zmeura!” Si este un soi de zmeura foarte rar.

Cu mandrie spun ca in satul bunicii mele, doar familia mea are acest soi de zmeura in livada. La culoare e ca murele, la forma ca zmeura, insa la gust este o combinatie placuta intre gustul afinelor si cel al zmeurei de gradina + un gust minunat, dar greu de definit. 🙂  Creste in rugi foarte lungi, care, daca ating pamantul, formeaza radacini  noi. Deci pe langa faptul ca este deosebita la gust, este si o planta decorativa foarte frumoasa.

Asadar, sa revenim la minunatul desert. Pentru iubitorii de fructe, dar indeosebi pentru iubitorii de cicolata, va prezint acesta delicioasa tarta. Fie ca o faceti ca desert pentru familie, fie ca vreti sa va impresionati invitatii, merita sa asteptati cateva ore (are nevoie sa stea in frigider) pentru acest desert decadent.

Ciocolata si zmeura se incadreaza pe buna dreptate pe lista celor mai fericite combinatii cand vine vorba de delicii culinare.

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

  • facem aluatul, apoi il coacem in orb – il lasam sa se raceasca complet
  • punem intr-un blender zmeura si o mixam bine
  • o trecem printr-o sita (pentru a elimina samburii ) – punem deoparte
  • intr-un bol incapator rupem bucatele ciocolata, iar peste adaugam sarea (potenteaza gustul si aroma ciocolatei)
  • intr-o cratita punem smantana la incalzit
  • cand ajunge spre punctul de fiebere (atentie, nu are voie sa fiarba!) o turnam peste ciocolata
  • asteptam 1-2 minute apoi amestecam cu o spatula
  • cand s-a omogenizat adaugam sosul de zmeura
  • turanam compozitia in crusta de tarta (racita) si dam la frigider
  • dupa o jumatate de ora- o ora  scoatem tarta de la frigider si o decoram cu zmeura pusa deoparte
  • o dam din nou la frigider pentru minim 3 ore (de preferat peste noapte).

 

Savurati!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.