NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Supa crema de mazare si ghimbir

Picture of Prăji

Prăji

decembrie 18, 2012

Aroma si dulceata…

Ca tot e frig si vreme mohorata, m-am gandit sa va dau o idee cum sa faceti sa va incalziti sufletele si trupurile.  Am facut asadar o supa crema fina si usoara in care mazarea si morcovul alinta cu dulceata, iar ghimbirul inteapa nitel cu aroma. Dupa prima lingura va veti da seama despre ce vorbesc.

Este o supa potrivita pentru vegani, pentru ovo-lacto-vegetarieni, pentru cei care postesc, pentru bebelusi, pentru mosi care si-au pierdut proteza si, nu in ultimul rand, pentru barbati infometati.

Sa nu mai lungesc vorba, zic asadar purcedem!

Lista de ingrediente (pentru 4-6 portii)

Cum procedăm?

  • taiem ceapa si usturoiul cat mai marunt
  • le punem intr-o oala impreuna cu uleiul de masline si cu o cescuta de apa
  • le lasam sa fiarba pana cand scade apa, iar ceapa si usturoiul se inmoiae
  • adaugam mazarea si morcovul taiat si curatat
  • punem apa cat sa cuprinda legumele
  • lasam sa fiarba
  • cand legumele sunt fierte, luam oala de pe foc, scurgem o parte din apa in care au fiert (pastram o parte din apa deoarece este posibil sa ne mai trebuiasca pentru a subtia supa)
  • cu ajutorul unui blender pasam legumele pana obtinem o crema fina
  • pentru a avea o consistenta mai delicata, eu trec crema printr-o sita
  • punem supa astfel obtinuta inapoi pe foc, o subtiem dupa preferinte (cu apa ramasa de la fiert), adaugam ghimbirul pudra, sare si piper dupa gust si mai dam un clocot.

 

Pentru un gust mai fin eu adaug o lingura de smantana de gatit  inainte de a o servi.

Se mananca fierbinte altaturi de crutoane.

Pofta buna!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.