Humus in trei feluri – simplu, cu sfecla rosie, cu rosii uscate

Oamenii minunati merita mancare deosebita 😉

Maine se implinesc trei ani de cand sunt alaturi de Veronica si ale ei minuni. Pentru ca in fiecare an la petrecerile ei si ale Lolei, catelusa ei super super dragalasa, faceam un candy bar, adica feluri dulci, anul trecut am zis, Verucska: “stii ce, ia sa iti fac eu meniul sarat anul asta”. Asa ca am lasat-o pe Catalina de la Sunny Side up sa faca dulcegariile si eu am facut partea care sa astampere foamea.  Am facut trei mousse-uri cu branza si peste si humus in trei feluri – simplu, cu sfecla rosie, cu rosii uscate. Toate acestea au fost acompaniate de topinguri variate: mix de seminte – floarea soarelui, dovleac,  samburi de rodie; seminte de pin si, nu in ultimul rand, super painea cu maia a Vivianei.

A fost atat de indragita pasta asta facuta in trei feluri, incat am fost contactata de o doamna care a participat la petrecere si care m-a rugat sa ii fac si ei, portii duble, pentru aniversarea mamei sale. 🙂

Ca de obicei, la ptrecerile caritabile ale Veronicai Cristinei de la Vanilla Roads se ocupa de poze, drept pentru care ii multumesc tare mult. Daca nu ar fi fost ea, nu stiu cand si daca apucam eu sa pozez asa frumos.

12662484_523899284437113_4117369918634111861_n
Humus simplu cu toping de mix de seminte

12687853_523899494437092_6878447799008810431_n
Humus cu sfecla rosie si toping se samburi de rodie
12592694_523899227770452_2168784696687194131_n
Humus cu rosii uscate, cu toping de seminte de pin

 

Humus in trei feluri – simplu, cu sfecla rosie, cu rosii uscate
Print
Ingrediente
Humus simplu
  1. 1 conserva de naut
  2. 1 lingura tahini (pasta de susan)
  3. 50 ml ulei de masline
  4. 1 catel de usturoi
  5. 1 varf de cutit chimen praf
  6. Sare
  7. Piper proaspta rasnit
  8. Mix de seminte si ulei de masline pentru decor si servire
Humus cu sfecla rosie
  1. 1 conserva de naut
  2. 1 lingura tahini (pasta de susan)
  3. 30 ml ulei de masline
  4. ½ sfecla rosie coapta sau fiarta
  5. 1 catel de usturoi
  6. 1 varf de cutit chimen praf
  7. Sare
  8. Piper proaspta rasnit
  9. Samburi de rodie si ulei de masline pentru decor si servire
Humus cu rosii uscate
  1. 1 conserva de naut
  2. 1 lingura tahini (pasta de susan)
  3. 50 ml ulei de masline (sau ½ ulei de masline si ½ din uleiul in care au stat rosiile)
  4. 4 felii (jumatati) de rosii uscate (in ulei)
  5. 1 catel de usturoi
  6. 1 varf de cutit chimen praf
  7. Sare
  8. Piper proaspta rasnit
  9. Seminte de pin si ulei de masline pentru decor si servire
Cum procedam
  1. La toate cele 3 sortimente procedura este la fel (de simpla), adica scurgem nautul, il adaugam in blender alaturi de restul ingredientelor si mixam (blenduim) pana ajungem la consistenta dorita
Notes
  1. Mancam cu paine proaspata sau cu lipii libaneze.
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

Anul acesta, adica exact maine, tot impreuna cu Catalina, am dus meniul la un alt nivel si pregatim pentru Lola & Friends Charity Party  preparate mai elaborate si mai aratoase. Stati aproape de paginea de facebook, azi postez poze la la Chef Parade, unde Electrolux ne-a permis sa gatim la nivel profesional si maine intru live direct de la pretrecre.

 12645028_523899031103805_4824739760306217457_n

Ca incheiere va indrem sa fiti buni, sa daruiti si sa fiti alaturi de cei in nevoie. A darui nu inseamna tot timpul bani sau produse, uneori a rupe din timpul vostru pentru altii poate fi mai important si mai apreciat decat un lucru palpabil.

Cu drag, Praji.

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.