Oare de ce nu am facut mai devreme aceasta reteta? Este o combinatie absolut savuroasa.
Mai jos va las reteta scriss si un clip in care va arat cum am facut pastele, dar si cum le-am savurat.
Ingrediente (pentru 2 porții generoase):
200 g paste rigatoni sau orice paste scurte
2 ceapa mica
300 g piure de dovleac
100 g mascarpone/ricotta/branza de vaci cremoasa
150 ml smantana dulce (de gatit sau pentru frisca)
5-7 frunze de salvie
ulei de masline
sare
piper proaspat rasnit
100 g bacon bucatele – crocant (prajit)
Cum procedam:
Punem la fiert pastele in apa cu sare (conform instructiunilor de pe ambalaj)
Intr-un blender, mixam dovleacul, branza, frisca si putina apa in care au fiert pastele (~50 ml)
Mixam pana obtinem un sos gros
Intr-o tigaie incapatoare (eu am folosit o tigaie tip wok) punem in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata marunt si o lasam la foc mic pana devine translucida
Turnam sosul peste ceapa, potrivim de sare si piper, apoi adaugam pastele – daca observam ca sosul e prea gros, mai adaugam putina apa in care au fiert pastele
Oprim focul, adaugam frunzele de salvie si amestecam
Servim pastele cu bucatele de bacon presarate pe deasupra, ideal alaturi de un vin bun.
Cu drag, Praji.