Muschiulet de porc impletit, marinat in mirodenii

Restaurant la tine acasa 😉

Dupa atatea retete light era timpul sa vin si cu o bucatica de carnita, nu-i asa? M-am gandit sa va arat si voua cum imi place mie cel mai mult muschiuletul de porc: impletit! E o friptura ideala daca aveti invitati la masa, ii veti impresiona de la „prima vedere”. Si va spun asta pentru ca invitatii mei au spus: „Friptura asta e mai ceva decat la restaurant” 🙂 Pe langa faptul ca este aratoasa, este  super gustoasa si se face usor. Sa vedem!

wpid-muschiulet4.JPG

Ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru 2 persoane

  • cateva scobitori sau bete de frigarui (rupte in trei)
  • 1 muschiulet de  porc
  • coaja de la o lamaie (curatata cu peelrul sau cu un cutit ascutit)
  • 3-4 fire de cimbrisor verde
  • 2-3 fire de oregano verde (sau 1 lingurita uscat)
  • 1 fir de maghiran verde (optional)
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute (daca mancati picant)
  • 1 lingurita sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline + 1 lingura pentru uns tigaia sau gratarul

wpid-muschiulet-mirodenii.JPG

Cum facem:

  • intr-un mojar amestecam (pisam) bine toate mirodeniile impreuna cu uleiul de masline

muschiulet mojar

  • taiem muschiuletul in 6 felii (la mine au iesit 9 mai subtiri)
  • intr-un bol amestecam „pasta” de mirodenii rezultata, acoperim bolul cu o folie de plastic si dam la frigider pentru minim o ora pentru a se marina (puteti sa o lasati si de pe o zi pe alta; cu cat sta mai mult, cu atat este mai aromata carnea)

wpid-muschiulet-marinat.JPG

  • scoatem de la frigider, curatam fasiile de carne de excesul de mirodenii
  • prindem trei fire la un capat cu o scobitoare/bat de frigaruie

wpid-muschiulet2.JPG

  • impletim in trei, apoi prindem la celalalt capata cu alta scobitoare
  • frigem pe gratar sau pe o tigaie, 3 minute pe o parte si 2 pe celalta, in functie de preferinte.

wpid-muschiulet3.JPG

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.