Cartofi noi cu usturoi si cimbrisor

Ba-s prajiti, ba nu-s prajiti 🙂

De cand am vazut ca au aparut in piata primii catrofi noi  m-am gandit ca trebuie sa imparatasesc cu voi aceasta (mult spus) reteta. Acesti cartofi sunt alternativa  sanatoasa la cartofii prajiti in baie de ulei. Spre deosebirie de banalii cartofi prajiti acestia sunt mult mai gustosi datorita usturoiului si cimbriosorului… unde mai pui ca sunt si foarte aspectuosi. 😉

cartofi-final

Ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru doua portii

  • 500 g cartofi noi mici (cat mai mici)
  • 4-5 catei de usturoi
  • cateva fire de cimbrisor proaspat
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • fulgi de ardei iute (optional)
  • 3 linguri de ulei pentru prajit

Cum facem:

  • spalam bine cartofii
  • daca avem unii mai marisori ii taiem in doua, pe restul ii lasam intregi
  • intr-o oala punem cartofii impreuna cu o lingurita de sare, apoi ii acoperim cu apa

cartofi3

  • ii fierbem 8-10 minute, apoi ii scurgem
  • intr-o tigaie incingem uleiul, apoi adaugam cartofii
  • ii prajim dupa preferinte (noi ii preferam mai rumeniti)

cartofi2

  • cand sunt aproape gata, zdorbim usturoiul in tigaie, peste cartofi, adaugam cimbrisorul si fulgii de ardei iute si asezonam. Gata!

Noua ne place sa ii mancam fiebinti alaturi de o salata si un ou ochi moale.

Pofta buna va doresc!

poate iti place si

No comments

  1. Deci…chiar nu pot iesi de pe blog, efectiv m-au fascinat imaginile! Minunate!
    Cum e post si maine cred ca o sa testez cartofiorii astia.

    1. Sper ca si retetele iti plac la fel de mult ca imaginile;) Mulțumesc încă o dată. Spor iti doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.