3 gustări sănătoase de luat în pachetelul pentru scoala

Impreuna cu nepotica mea Catrinel ne alaturăm proiectului Carrefour Romania „Gust pentru Sănătate”, care isi propune sa vina in ajutorul parintilor prin idei de gustari sanatoase pentru copiii lor. Astazi va aratam cum am pregatit impreună briose cu dovleac, fara zahar; bastonase crocante din dovlecei si crochete cu conopidă la cuptor, toate cu legume si fructe (pentru ca dovleacul e legumă-fruct) de la producătorii locali sustinuti de Carrfeour.

Fara zahar, fara prajeli, fara execs de sare, doar gust natural si delicios.

Mai jos va las retetele pas cu pas:

Briose cu dovleac:

Ingrediente (pentru 12 briose):

200 g făina

1 lingurita praf de copt

½ lingurita bicarbonate de sodiu

½ lingurita scortisoara

Un praf de sare

200 g dovleac copt (cantarit dupa coacere – doar miezul)

1 banana bine coapta

2 oua

100 ml ulei de măsline

80 g miere

1 lingurita extract de vanilie

50 g nuci/alune/caju/migdale/fructe deshidratate

50 g cereale crocante

Cum procedam:

Incingem cuptorul la 180 grade, functia ventilatie

Amestecam ingredientele uscate intr-un bol (fara a adauga nucile)

Amestecam ingredientele umede in alt bol

Turnam ingredietele umede peste cele uscate, le amestecam doar cat sa se incorporeze – nu e nicio problema daca se formeaza cocoloase.

Daca amestecam prea mult, vom dezvolta glutenul din faina si briosele noastre nu vor mai fi la fel de pufoase

Adaugam nucile si mai amestecam foarte putin

Cu ajutorul unei cupe de inghetata sau linnguri distribuim compozitia in 12 forme de briose

Coacem pentru 25 de minute

Bastoase crocante din dovlecei

Ingrediente:

Un dovlecel mediu

2 oua

100 g faina de grau (alba sau integrala)

200 g pesmet (pesmet clasic sau panko)

100 g parmezan razuit

Sare

Piper

Cum procedam:

Incingem cuptorul la 200 grade, caldura sus si jos

Taiem dovlecelul bastonase si le saram

Batem cele doua oua

Punem faina intr-o farfurile

Punem pesmetul impreuna cu parmezanul in farfurie

Procedam ca la snitele

Dam bastonasele prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet

Le punem pe o tava pe care am pus in prealabil hartie de copt

Coacem 15 minute, pana pesmetul devine auriu si crocant

Crochete din conopida

Ingrediente (pentru ~30 buc)

500 g conopida rupta bucatale si fiarta 5 minute in apa cu sare (cantarita cruda)

50 g porumb din conserva

½ legatura patrunjel

50 g pesmet

1 ou

1 ceapa mica si un catel de usturoi

50 g branza razuita/parmezan – optional tocate marunt sau date ptin blender

Sare

Piper

Cum procedam:

Incingem cuptorul la 200 grade, caldura sus si jos Fie dam ceapa cu usturoiul, patrunjelul si conipida printr-un blender, fie le tocam foarte marunt, apoi le amestecam cu restul ingredientelor

Formam bilute si le punem pe o tava pe care am pus in prealabil hartie de copt

Coacem 20 minute – daca le dorim mai rumenite, mai crestem timpul cu 5 minute

Sper sa va placa! Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *