NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Mini clatite cu leurda

Picture of Prăji

Prăji

aprilie 18, 2013

Adio colesterol… rau 🙂

Am mancat leurda pentru prima data acum cativa ani si mare mi-a fost mirarea cand i-am decoperit minunatul gust… Facand parte din categoria „as-pune-usturoi-si-in-prajituri”, leurda a venit ca o desfatare. Dupa ce m-am bucurat de gust, mai tarziu „banuielile” in ceea ce priveste proprietatile sale, mi s-au confirmat: leura contine vitaminele A si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce colesterolul, asadar, o desfatare si pentru organism. Sfatul meu este sa profitati din plin de aceasta scurta perioada in care se gaseste si consumati-o cat de des puteti.

Pentru astazi m-am gandit sa va propun niste de mini clatite cu leurda absolut delicioase! Usor de facut, ideale pentru o cina rapida, gustoasa si foarte sanatoasa.

Odata cu aceasta prima retata cu leurda pe care o impartasesc cu voi, raspund (in premiera pentru mine) provocarii Adinei  pentru Dulce Romanie.  Sper sa pasesc cu dreptul. Tineti-mi pumnii!

Lista de ingrediente (pentru aproximativ 20 de mini clatite)

Cum procedăm?

  • punem intr-un bol laptele, iaurtul si ouale si le amestecam bine cu un tel (va recomand  le amestecati cu un tel deoarece ies mai aertate, cu mixerul ies prea dense)
  • amestecam faina cu praful de copt, apoi, in ploaie o adaugam continutului lichid
  • adaugam leurda, uleiul de masline si samburii de dovleac, apoi asezonam dupa gust
  • ungem o tigaie cu unt/ulei
  • cu ajutorul unei linguri punem compozitia in tigaie si coacem la foc moderat (exact ca pe clatitele clasice)

Le puteti manca reci sau calde, dupa preferinte. Noi le-am mancat calde cu toping de iaurt si bacon crocant.

 

Pofta buna va doresc! 

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.