Mini clatite cu leurda

Adio colesterol… rau 🙂

Am mancat leurda pentru prima data acum cativa ani si mare mi-a fost mirarea cand i-am decoperit minunatul gust… Facand parte din categoria „as-pune-usturoi-si-in-prajituri”, leurda a venit ca o desfatare. Dupa ce m-am bucurat de gust, mai tarziu „banuielile” in ceea ce priveste proprietatile sale, mi s-au confirmat: leura contine vitaminele A si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce colesterolul, asadar, o desfatare si pentru organism. Sfatul meu este sa profitati din plin de aceasta scurta perioada in care se gaseste si consumati-o cat de des puteti.

Pentru astazi m-am gandit sa va propun niste de mini clatite cu leurda absolut delicioase! Usor de facut, ideale pentru o cina rapida, gustoasa si foarte sanatoasa.

Odata cu aceasta prima retata cu leurda pe care o impartasesc cu voi, raspund (in premiera pentru mine) provocarii Adinei  pentru Dulce Romanie.  Sper sa pasesc cu dreptul. Tineti-mi pumnii!

clatite leurda1

Iata ce ne trebuie:

Ingredientele sunt pentru aproximativ 20 de mini clatite

  • o legatura de leurda – taiata fidelute subtiri
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri iaurt gras
  • 6 linguri faina de grau sau secara (de preferat integrala)
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita praf de copt
  • o lingura samburi de dovleac (noi ii spunem bostan :)) – optional
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • un pic de unt sau ulei – pentru uns tigaia

clatite4

Cum facem:

  • punem intr-un bol laptele, iaurtul si ouale si le amestecam bine cu un tel (va recomand  le amestecati cu un tel deoarece ies mai aertate, cu mixerul ies prea dense)
  • amestecam faina cu praful de copt, apoi, in ploaie o adaugam continutului lichid
  • adaugam leurda, uleiul de masline si samburii de dovleac, apoi asezonam dupa gust
  • ungem o tigaie cu unt/ulei
  • cu ajutorul unei linguri punem compozitia in tigaie si coacem la foc moderat (exact ca pe clatitele clasice)

clatite leurda3

 

Le puteti manca reci sau calde, dupa preferinte. Noi le-am mancat calde cu toping de iaurt si bacon crocant.

clatite colaj

Pofta buna va doresc! 

poate iti place si

No comments

  1. Ai pasit cum nu se putea mai bine , sincer !! 😉 Ma bucur enorm ca ai ales sa participi cu o reteta cate contine minunata leurda .Eu o ador !!!
    Multumesc ptr participare !!

    1. Multumesc din suflet Adina! Si e-mail-ul tau si acest comentariu imi dau mare incredere:)
      Si eu iubesc leurda, la nebunie. Si daca unii nu stiau de aeasta minunata trufanda, cu ajutorul tau au descoperit-o. (Multumirile nu se vor lasa asteptate).
      Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *