Marinare si vidare cu Food Saver
E clar! Pe zi ce trece ma transform in gospodina ca la carte. Nu stiu daca are legatura cu faptul ca inaintez in varsta sau pentru ca descopar tehnologia ca fiind aliatul numero uno in bucatarie. Ori una ori alta, mi se pare ca e chiar un lucru bun. Daca acum cativa ani nu-mi pasa de unde cumpar carnea sau daca legumele pe care le cumpar sunt sau nu in sezon, acum lucrurile stau cu totul altfel. Consumam cu preponderenta carne din surse sigure (de cele mai multe ori trimisa de parintii nostri), oua de tara si legume atent alese. Odata cu atentia pe care am inceput sa o dau acestor detalii, am observat ca am inceput sa fiu interesata si de metode de pastrare si conservare a alimentelor. Una dintre ele este vidarea, metoda pe care mi-a adus-o in atentie mama. 🙂 Da, mamele cele mai faine si pricepute gospodine de pe pamant.
Apropo de mama, cand a venit la noi saptamana asta, sa vada ce mai facem… cica… (de fapt sa-mi calce aproape toate hainele din dressing si sa ma ajute la curatenie), a venit cu o frumoasa pulpa de miel. Asa ca n-am mai stat pe ganduri si am procedat la misiunea: “Sa o impresionam pe mamica inainte de Paste”. Ea e responsabila cu friptura de miel de Paste. Si cum eu nu puteam sa ma abtin am vrut sa o dau pe spate cu marinada speciala si cu un alt mod de a face clasica friptura de miel. Am si reusit! Iuhuu!
Pentru a o impresiona mi-a venit in ajutor aparatul premium de ambalare in vid, FoodSaver V3840-I. Aparatul vine dotat cu o caserola speciala de marinare, procesul fiind unul rapid deoarece vidarea deschide porii carnii si astfel sosul si aromele patrund mult mai rapid si mai profund. Pe langa asta, faza faina la aparatul asta e ca vidarea alimentelor este complet automata: pur si simplu introduci punga de vidare in fanta, iar aparatul ajusteaza setarile, videaza si sigileaza, totul in mod automat. In plus, datorita design-ului sau vertical, ai mai mult spatiu de depozitare si gatit pe blatul de bucatarie. Asa ca am pus aparatul la treaba, a marinat carnea in delicioasa reteta pe care v-o las mai jos, am vidat restul de carne ramasa si legumele aferente si nu mi-a ramas decat sa purced in a face friptura. Si, ce credeati, si friptura am facut-o intr-un fel aparte, dar asta in articolul viitor. 😉
Marinada pentru carnea de miel
Ingredients
-
- Marinada pentru friptura de miel (pentru o pulpa de 1,5 – 2 kg)
- Zeama a doua portocale
- Zeama unei lamai
- 100 ml ulei de masline
- 2 lingurite ierburi de provance (amestec de oregano, busuioc, cimbru)
- ½ lingurita turmeric
- ½ lingurita cuisoare macinate
- ½ lingturita chimen macinat
- 1 lingurita sare
- 2 frunze dafin
- 4-5 boabe enibahar
- 200 ml supa de oase/vegetala
Cum procedam
-
- Amestecam intr-un bol aproape toate ingredientele (mai putin frunzele de dafin si boabele de enibahar)
- Cu compozitia obtinuta masam bine carnea
- Punem carnea in caserola de vidat, montam dispozitivul de vidare si lasam Food Saverul sa-si faca treaba. 🙂
Puteti gasi informatii si achizitiona produsul de aici.
Tehnologia poate fi cel mai bun prieten al nostru in bucatarie. Fiti tehno si mancati atent.
Cu drag, Praji