Fondue de ciocolata

Bon jour! 


 



  Cine nu este innebunit dupa  ciocolata?! Veti rade, eu:) Nu pot sa mint, imi place, insa tableta de ciocolata nu se afla in topul preferintelor mele. O prefer in forma ei lichida, sos, crema ganache, fondue si asa mai departe. Imposibil sa nu salivati cand treceti pe langa o fantana arteziana din care curge lava de ciocolata imbietoare. Ce ati zice daca ati avea posibilitatea sa va creati singuri acest deliciu dulce si cremos chiar la voi acasa? M-am gandit sa va arat si voua cum sa pregatiti acest desert impresionat (dar simplu de realizat) pentru iubit, familie sau prieteni. Va asigur ca veti impresiona de la cel mai mare gurmand pana la cel mai pretentios fan gourmet.

 


Ne trebuie:

  • Vas pentru fondue (se gaseste la Kika, Bamboo si probabil in majoritatea hipermarketurilor)
  • lumanare pastila
  • 2 tablete de ciocolata (alegeti o ciocolata buna, de preferat ciocolata neagra minim 70% cacao; daca nu va place ciocolata neagra, alegeti o ciocolata fina cu lapte)
  • 150 ml smantana pentru frisca minim 30% grasime
  • fructe dupa preferinte (citrice, banane, mere, kiwi, pere, etc)


Cum facem:

  • intr-o oala cu fundul gros topiti ciocolata la foc mic (supravegheati vasul, odata ce trece de temperatura de topire, ciocolata isi va schimba consistenta, ceea ce nu este indicat)
  • adaugati smantana continuand sa amestecati
  • transferati compozitia in vasul de fondue
  • pregatiti fructele: taiati-le in cubulete cat sa bagati o data in gura

Cand serviti foundue-ul plasati lumanarea sub vas, pentru a pastra compozitia calda. Cu ajutorul furculitelor cu care este insotit vasul, inmuiati fructele in lichidul ciocolatos si savurati. Ati vazut ce simplu este?!

Bon appetit!





poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.