Cartofi cu crusta la cuptor

Placeri simple

M-am gandit ca azi fiind Miercurea Mare este o ocazie buna sa va dau o idee de un „ceva” de post si totodata sa va impartasesc o preferinta „culinara” a copilariei mele. Acesti cartofi la cuptor erau mereu un motiv de mare bucurie. Eram atat de bucurosi cand ne anunta mama ca ne face cartofi la cuptor, incat mergeam la vecinii de vizavi si-i chemam sa manace cu noi. Pazeam aragazul pana cand se coceau, facand cu randul la geamul cuptorului.

5

Veti fi uimiti cat de gustosi sunt acesti simpli cartofi.

Ne trebuie:

  • 10 cartofi medii sau 15 mici (in niciun caz mari)
  • malai
  • sare grunjoasa
  • piper proaspat macinat

Cum facem

  • incingem cuptorul la 200 grade C/gaz5
  • lasam cartofii cu coaja si ii spalam bine cu o perie sau cu partea verde a unui burete de vase
  • ii taiem in jumatate si ii punem intr-o tava de cuptor (optional punem hartie de copt in tava)

collage1

  • presaram pe deasupra malai din abundenta (acesta va forma crusta)
  • asezonam cu sare si piper

collage2

  • lasam la cuptor 30-35 minute sau pana cand capata culoare maron-aurie
  • ii scoatem de la cuptor, ii punem intr-un bol,  ii acoperim cu un servet pana cand ii servim

* Mie imi place sa ii rupt cat sunt inca fierbinti si sa ii inmoi intr-o vinegreta – 1 parte otet de mere, 3 parti ulei de floarea soarelui, 1 parte apa, sare. * Sotul meu ii devoreaza cu mult-mult mujdei. * Prietenele mele ii prefera alaturi de o salata de crudititati.

6

Pofta buna va doresc!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *