NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Dovleac umplut cu carne, nuci și sos de rodii

Picture of Prăji

Prăji

octombrie 11, 2024

Am mâncat la Constanța, la un restaurant cu influențe etnice un preparat care m-a inspirat: cârnați prăjiți, pe pat de iaurt, iar pe deasupra nuci coapte și sos de rodii. Am adaptat rețeta si am obținut acest preparat delicios de toamnă, foarte ușor de făcut. Dacă vă plac sarmalele, ardeii sau roșiile umplute, sigur veți iubi și acest preparat.

Lista de ingrediente (pentru 4 portii)

Cum procedăm?

Setăm air fryerul la 180° – functia automată – coacem nucile 3 minute.

Tăiem baza dovleacului și îl curățăm de sâmburi – cealaltă parte a dovleacului poate fi coaptă separat și folosită în alte preparate (de exemplu crema brulee).

Într-un bol amestecăm nucile tocate cu carnea de cârnați și restul ingredientelor apoi potrivim de sare și piper. Umplem dovleacul și îl coacem pentru 50 de minute.

Servim dovleacul tăiat în sferturi alături de iaurt. Poftă bună!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.