Dovleac umplut cu carne, nuci și sos de rodii

Dovleac umplut cu carne, nuci și sos de rodii

Am mâncat la Constanța, la un restaurant cu influențe etnice un preparat care m-a inspirat: cârnați prăjiți, pe pat de iaurt, iar pe deasupra nuci coapte și sos de rodii. Am adaptat rețeta si am obținut acest preparat delicios de toamnă, foarte ușor de făcut. Dacă vă plac sarmalele, ardeii sau roșiile umplute, sigur veți iubi și acest preparat.

Ingrediente pentru 4 porții:

• 1 dovleac lung mediu, doar baza
• 500 g carne din cârnați (ideal oaie sau vită-oaie)
• 50 g nuci coapte 3 minute la 180°
• 1 legatură de pătrunjel tocat
• 1 crenguță de cimbrișor – doar frunzele
• 2 linguri sos de rodii
• 100-150 g iaurt grecesc (pentru servire)
• Sare
• Piper

Cum procedăm:

Setăm air fryerul la 180° – functia automată – coacem nucile 3 minute.

Tăiem baza dovleacului și îl curățăm de sâmburi – cealaltă parte a dovleacului poate fi coaptă separat și folosită în alte preparate (de exemplu crema brulee).

Într-un bol amestecăm nucile tocate cu carnea de cârnați și restul ingredientelor apoi potrivim de sare și piper. Umplem dovleacul și îl coacem pentru 50 de minute.

Servim dovleacul tăiat în sferturi alături de iaurt. Poftă bună!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *