Gogosi din dovlecei

Un fel de pancakes, dar mai bune 🙂

Stiu ca multi dintre voi ati mancat sau auzit de aceste gogosi din dovlecei. Mai stiu (cred, de fapt) ca o parte dintre voi cred ca aceste gogosi ies din nisa de preparate pe care le pregatesc pentru blog. Mai este si categoria de cititori care nu stiu de aceste gogosi, iar in aceste randuri voua ma adresez.

Eu le-am mancat prima data la soacra fartelui meu, care le-a facut in viteza, afland pe ultima suta de metri ca venim in vizita. Ei i se par niste chestii banale, eu am fost insa atat de fascinata de gustul lor, incat a inceput sa fie mandra ca imi da reteta ei. De cand am descoperit reteta, acum doua saptamani, am facut deja de doua ori doua portii – asta va da de gandit, nu?!

gogosid4

Se fac usor, au ingrediente la indemana tuturor, au insa un mic defect: sunt prajite in ulei. Din fericire am experinta cu american pancakes. Ce legatura are una cu alta?! Ei bine, consistenta acestor gogosesele este asemenatoare cu cea a clatitelor americane, drept pentru care ele pot fi „prajite” si intr-o tigaie non aderenta unsa usor cu unt sau ulei. Deci si micul defect pe care il aveau a disparut!

Va recomand sa faceti macar o data vara asta, parol va veti descoperi un gust inedit. Si pentru ca reteta este una traditionala, ingredientele vi le voi da exact cum mi-au fost date si mie, adica in masuratori traditionale (cana, lingura, etc). Promit ca nu va fi cu „faina cat cuprinde”. :))

gogosid3

Gogosi din dovlecei
Print
Ingrediente (pentru 15-20 de gogsele)
  1. 2 dovlecei medii (500-600 g)
  2. 1 cescuta de lapte (50-60 ml)
  3. 1 ou
  4. 4 linguri cu varf de faina alba de grau
  5. ½ plic praf de copt
  6. 1 plic zahar vanilat Burbon
  7. ½ lingurita de sare
  8. 1 lingura zahar pudra pentru pudrat
Cum procedam
  1. Curatam si dam prin razatoarea mare dovleceii, ii asezonam cu ½ din cantitatea de sare, apoi ii dam deoparte pentru 15-20 de minute. Sarea are rolul de a scoate excesul de apa din dovlecei
  2. Dupa cele 15-20 de minute stoarcem bine dovleceii si ii amestecam cu restul ingredientelor
  3. Ungem o tigaie cu ulei/unt sau punem ½ cm de ulei si o punem la foc mediu
  4. Dupa ce s-a incins tigaia/uleiul, adaugam cu lingura gramajoare de compozitie (textura comopozitie va fi una moale, asemanatoare unei smantani groase)
  5. Cand vedem la suprafata gogoselelor mici orificii intoarcem gogosele si l lasam pana cand capata culoarea partii prajite anterior.
  6. Le scoatem pe o farfurie sau un prosop de hartie (daca le-am prajit in ulei)
  7. Le pudram cu zahar pudra si le mancam calde sau reci.
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

gogosid1
gogosid2

Profitati de roadele verii si faceti bunatati.
Cu drag, Praji.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *