Muschiulet de porc cu piure de pastarnac si mar

Un preparat pentru toata familia

Ce e mai frumos la sfarsit de saptamana decat sa iei masa cu familia?! Alaturi de Claudia de la WoW MoM si Zepter Romania vrem sa promovam mesele in familie, atauri de cei dragi. Unde este cea mai frumoasa armonie daca nu in jurul mesei inconjurati de preparate alese si sanatoase. Totodata incercam sa va indemnam sa diversificati felul atat preparatelor cat si ingredientele folosite. Astazi venim in intampinarea voastra cu o super ide de pranz: muschiulet de porc cu rozmarin, alaturi de piure de pastarnac cu mar.  De cand am descoperit piureul de pastarnac alaturi de carnea de porc mi se pare ca si cea din urma are alt gust. Marul din piure vine la fix sa aduca un pic de aciditate dulcetii pastarnacului.

Muschiulet de porc cu piure de pastarnac si mar
Print
Ingrediente (pentru 4 portii)
  1. 1 muschiulet de porc
  2. 2 radacini mari de pastarnac
  3. 1 mar
  4. 4 crengute de cimbrisor
Pentru servire
  1. Piper proaspat rasnit
  2. Cateva felii subtiri de ardei capia
  3. Frunze de cimbrisor proaspat
  4. 1 mar
  5. ½ lamaie
Cum procedam
Piureul
  1. Punem legumele taiate cuburi in vasul de fierbere de 3 litri, fara apa
  2. Lasam 5 minute la foc mic, apoi oprim focul
  3. Dam departe pentru 10 minute - legumele se vor gati in aburii care s-au produs si de la caldura reziduala a vasului.
  4. Dupa cele 20 minute mixam pastarnacul si merele pana obtinem un piure la consistenta dorita
Carnea
  1. Punem muschiuletul in vasul de frigere, il presam bine, apoi punem capacul si asteptam 1 minut
  2. Dupa 1 minut ridicam capacul, intoarcem muschiul si mai asteptam 1 minut. Repetam aceasta operatiune de incat doua ori, cat sa „sigilam” muschiuletul pe toate laturile
  3. Dupa cele 4 minute, ridicam iarasi capacul, frecam bine crengutele de cimbrisor de carne, apoi le lasam langa carne vas, punem capaul si luam de pe foc.
  4. Lasam deoparte pentru 20 de minute – se va gati de la caldura reziduala a vasului
  5. Dupa cele 20 de minute portional muschiuletul in felii groase de 2 cm
Servire
  1. Taiem marul in felii de ½ cm, pe care le ungem si pe o parte si pe alta cu lamaie, pntru a evita oxidarea
  2. Punem in farfurie o felie de mar peste care punem 2 felii de carne
  3. Langa carene punem piurelul
  4. Decoram cu ardei kapia, cateva frunzulite de cimbrisor piper din belsug.
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
Produse Zepter folosite:

Vas de frigere

Oala de 3 litri

MICSY – mixer multifunctional

VACSY – aparat de vidarea alimentelor 

Plita Zepter cu inductie si termocontrol 
Farfurii si tacamuri din colectia MASTERPIECE

 

Incercati si alte piureuri decat cele clsice cu care suntem invatati, veti fi placut surprisi.

Cu drag, praji

(Articol sponsorizat)

poate iti place si

No comments

    1. Folosim un gratar sau o tigaie. 😉 Pastarnacul si marul le fierbem intr-o oala normala, dar adaugam apa cat sa acopere marul si pastarnacul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *