Ciuperci si porumb glazurate cu otet balsamic

Delicios!

Este penultima zi decampanie, nu se putea sa nu aduc in „discutie” ciupercile.  Cred ca lista celor carora nu le plac ciupercile este scurta… La cat de gustoase sunt, nici nu ai cum sa nu le iubesti. Pentru azi m-am gandit sa va prezint o reteta (mult spus reteta) cu champignon – la indemana, ieftin si rapid.

ciuperci cu porumb2

Avem aici un side dish  foarte delicios. Am folosit acest adjectiv pretentios pentru ca cipuercile acestea sunt  intr-adevar delicioase. Si nu pentru ca porumbul adaugat da textura si dulceata ci pentru ca „glazura” de otet balsamic reinventeaza notiunea de „delicios”.

Incercati si va veti convinge!

Iata ce ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru doua portii

  • 300 g ciuperci champingnon medii sau mici
  • o mana buna de boabe de porumb (congelate sau din conserva, nu conteaza)
  • 4 linguri otet balsamic
  • sare
  • ulei de masline

Cum facem:

  • spalam bine ciupercile si le indepartam coditiele (acestea pot fi puse deoparte pentru un fel viitor 🙂 ), apoi le scoatem pe un prosop 
  • punem intr-o tigaie ulei de masline, cand acesta este incins, adaugam ciupercile cu gaura in jos
  • le lasam 3-4 minute (sau pana cand sunt rumenite)
  • le intoarcem si le mai lasam 2-3 minute
  •  adaugam porumbul si lasam 1 minut, apoi adaugam otetul balsamic si mai lasam 1-2 minute (cat sa iasa alcoolul si taria din otet si sa se transforme intr-o glazura lipicioasa)

Pam-Pam!

ciuperci cu porumb11

Ati vazut ce simplu a fost?!

Merg excelent cu carne de porc, vita sau pui, dar bineinteles si ca atare (cum le-am mancat eu acum… o ora si 43 de minute:)

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.