Coltlete de porc marinate in suc de portocale si usturoi cu cartofi, la air fryer


Inevitabilul s-a produs si in bucataria noastra a ajuns un air fryer. Si nu oricare, ci noul air fryer de la Breville, care pe langa ca prajeste fara a praji, deshidrateaza, coace, rumeneste, rotiseaza. Practic face orice ai visa ca face un astfel de aparat electrocasnic.
L-am primit sa ii fac review, insa dupa cum spune sotul meu: “this is a keeper”, adica este de pastrat. Pana acum l-am folosit in medie de 1-2 ori pe zi pentru “prajit” cu aer cald, incalzit mancarea, prajit paine, deshidratat fructe, rotisat pui.
In continuare va las reteta uneia dintre cele mai indragite fripturi din familia noastra: cotlete de porc marinate in zeama de portocala si usturoi. De regula, dupa marinare prajeam cotletele, acum insa le-am pregatit la air fryer. Au iesit la fel de fragede si aromate, nu s-au uscat si nici nu s-au ars. Si ce merge la fix alaturi de o friptura suculenta de porc, daca nu niste cartofi, in cazul nostru noi, “prajiti” si ei in aer cald.
Mai jos va las un clip in care vedeti atat reteta, dar si cat de usor se foloseste acest air fyer:


Ingrediente (pentru doua portii):
2 cotlete de porc – cu sau fara os
Zeama de la doua portocale mari sau 3 mici
3 catei de usturoi, zdrobiti
2 linguri de ulei – eu am folosit de masline
Sare
Piper
3 cartofi mari sau 4-5 mai mici
Cum procedam:
Asezonam carnea cu sare si piper
Stoarcem portocalele si amestecam zeama cu usturoiul zdrobit
Punem coteletele de porc intr-o punga de vidat sau cu fermoar, apoi adaugam sucul de portocale cu usturo
Vidam punga (daca folosim) sau o sigilam si dam carnea la rece pentru minim o ora, ideal peste noapte
Scoatem carnea de la rece si o lasam sa ajunga la temperature camerei
Intre timp pornim air fryer-ul Breville pe functia „cartofi” si pregatim cartofii
Ii taiem bastonase, exact ca atunci cand vrem sa ii prajim
Ii punem intr-un bol, adaugam sare si cealalta lingura de ulei si amestecam
Punem cartofii pe unul dintre gratarele cu are vine air fryer-ul, ii bagam pe raftul de sus si setam 15 minute

Stergem carnea cu un prosop de hartie, apoi ungem cotlete cu o lingura de ulei – pe ambele cu o singura lingura de ulei
Punem cele doua cotlete pe gratarul air fryerului, apoi le introducem pe treapta din mijloc
La jumatatea celor 15 minute inversam cele doua gratare pentru ca cele doua preparate sa fie gata in acelasi timp – aerul cald, desi circula in toata cavitatea air fryer-lui, are o idee mai multa putere in partea de sus.
Dupa 15 minute avem cartofi prajiti si friptura, fara miros degajat, fara prajire in ulei, fara caldura.
Perfectiune!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.