Chiftelute din carne de curcan si merisoare, glazurate cu sos dulce de chili si afine

chiftelule curcan merisoare


Chiftelute din carne de curcan si merisoare, glazurate cu sos dulce de chili si afine⁣, imperecheate cu Rara Neagra si Saperavi de la Domeniile Davidescu Wines.⁣

Reteta de #pairing din decembrie pentru unul dintre vinurile Domeniile Davidescu este o reteta festiva.

Fie ca le faceti din carne de curcan sau pui, aceste chiftelute, crochete sau parjoale, spuneti-le cum vreti, sunt un deliciu. Eu le vad ideale pentru masa de Craciun sau ca snack la un pahar de vin. ⁣

chiftelule curcan merisoare

Ingrediente⁣ pentru chiftele (55-58 buc):⁣
700 g carne de curcan/pui tocata (eu am folosit pulpa) ⁣
30 g merisoare uscate ⁣
cartof mediu⁣
#ceapa alba medie⁣
2 catei de usturoi⁣
2 linguri p#esmet
1 lingura faina⁣
1/2 legatura #patrunjel tocat marunt⁣
1 lingurita boia ⁣
1 lingurita piper⁣
2 lingurite sare (sau dupa gust)⁣

Pentru glazura: ⁣
3 linguri sweet chilli sauce (din comert)⁣
2 linguri dulceata de ardei iuti⁣
1 lingura dulceata de afine⁣

Cum procedam: ⁣
Dam prin razatoarea mica (sau blender) cartoful, ceapa si usturoiul si apoi le amestecam cu restul ingredientelor⁣.
Cu mainile umezite formam chiftelute de marimea unor nuci si le distribuim pe o tava tapetata cu hartie de copt⁣.
Le coacem la 200 de grade (ventilatie) pentru 25 de minute. Cat sunt calde le dam prin sosul format din dulceturi si sosul chili.

chitelute curcan merisoare
chitelute curcan merisoare

Ca pairing pentru chitelutele din curcan, propun Rara Neagra si Saperavi de la Domeniile Davidescu Wines.⁣

Reteta integrala si mai multe retete inspirate gasiti pe Instagram.

Cu drag, Prăji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *