Tocana de vita cu sos barbeque si vin

Fac destul de rar tocanuri, insa si cand fac, le fac memorabile. :)) Stiu, par lipsita de modestie, insa aceasta tocana de vita cu sos barbeque este unul dintre cele mai bune preparate cu carne de vita pe care le-am facut vreodata.

Ce are insa special aceasta tocana este sosul pe care l-am obtinut: am calit ceapa si morcov, apoi am adaugat sos barbeque, vin rosu si supa de oase. Sosul in care s-a scaldat carnea a facut dintr-o tocana buna, una excelenta.

Dupa cum deja v-am obisnuit, am facut tocana la unul dintre vasele , care pe langa functiile slow si de sotare are si functia de gatire sub presiune, una dintre cele mai utile funcții cand vrei sa prepari carne fibroasa, alimente care se gatesc mai greu sau, cand pur si simplu te grabesti.

Eu am sigilat carnea, am sotat legumele am adaugat carnea si lichidele si am pus capacul in 40 de minute am avut carne gatita si asezonata perfect!

Bineinteles tocana se face la fel de bine si intr-un va iesi la fel de frageda si gustoasa, timpul fiind unul diferit.

Mai jos va las reteta:

Ingrediente (pentru 6 portii):

1,1 kg carne de vita, taiata bucati de 2/2 cm – eu am avut bucati de gat de manzat
1 morcov mare
2 ceape albe
1 crenguta de cimbru
3 foi de dafin
200 ml vin rosu
3 linguri sos barbeque (eu am folosit cumparat)
300 ml supa de vita – sau un cub de supa bio

2 linguri de faina
Sare
Piper
Ulei

Cum procedam:

Punem 3 linguri de ulei in vasul Croc-Pot si setam functia „sotare”
Adaugam bucatile de carne, intr-un singur strat, si le frigem pe ambele parti (eu am prajit carnea in 3 serii)
Facem acest pas pentru un plus de gust – mai adaugam putin ulei daca e nevoie pentru fiecare tura de prajit in parte
In vas, fara sa il clatim, adaugam din nou 2 linguri de ulei, morcovul curatat si taiat felii de 1/2 cm si ceapa curata si taiata rondele
Amestecam, apoi daugam capacul (superficial, nu sigilam)si lasam sa se caleasca 2-3 minute
Dupa cele 3 minute amestecam si adaugam carnea
Adaugam lichidele, vinul, sosul barbeque sau supa (daca folosim cub, adaugam apa si cubul si nu vom mai adauga sare)
Punem cimbrul si frunzele de dafin, 1/2 lingurita de piper si 1 +1/2 lingurita sare, apoi adaugan faina si amestecam
Punem capacul, sigilam, setam functia „meat-stew” si accesoriul de abur pe „treapta” presiune
Dupa ce programul este finalizat, lasam sa se depresurizeze de la sine – astfel va mai continua putin gatirea

Tocana este foarte versatila, se poate servi cu paine, alaturi de paste, orez sau cartofi.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *