Salata cu rucola, nuci, zmeura si trei feluri de branza

Oare de ce nu am scris eu reteta asta pe blog pana acum? Cum am putut sa fac asta? De ce intrebarile?! Pentru ca a fost declarata cea mai faina combinatie in materie de salate. Declaratie facuta de celelate 3 persoane care savurat cate o salata exact ca cea din poza. Aceasta farfurie a  facut parte din meniul nostru festiv pe care l-am facut in noaptea dintre ani. Voiam un antreu care sa aiba o combinatie de gusturi care sa se completeze reciproc, dar si texturi diferite. Astfel, dupa ce am trecut prin filtrul gustului meu mental, am resuit sa fac o combinatie extreme de reusita. Lipsita de modestie fiind va zic ca sunt apreciata pentru gustul pe care reusesc sail dau mancarii. 😉

Asadar,  avem 3 feluri de branzeturi: brie, branza de capra si gorgonzola; andive; rucola; nuci; zmeura proaspata; prune uscate, paine prajita si o vinegreta cu otet balsamic, miere si ulei de masline. Combinatia de gusturi si texturi este atat de potrivita, niciun gust nu il acopera pe celalalt – un detaliu foarte riscant cand combini branzeturi cu gusturi intense.

Nu mai lungesc vorba, va dau reteta si va indemn sa o faceti. Va veti convinge singuri.

Salata cu rucola, nuci, zmeura si trei feluri de branza
Print
Ingrediente (pentru 4 salate)
  1. 1 baton de 100 g branza de capra (eu am folosit La Coline)
  2. 100 g brie
  3. 100 g gorgonzola
  4. 2 andive
  5. O mana de nuci
  6. 100 g zmeura (cate 4-5 bucati/salata)
  7. 100 prune uscate (cate 4-5 bucati/salata)
  8. Ulei de masline
  9. Otet balsamic
  10. 1 lingurita de miere
  11. Sare
  12. 4 felii de paine – eu am folosit bagheta cu maia
Cum procedam
  1. Dupa cum ati observat in poza, nu este mare lucru de facut in afara de plating
Sunt insa cateva detalii care fac diferenta
  1. Andivele se taie la cotor si se desfac frunza cu frunza – toata operatiune se face sub jet de apa rece(!) astfel andiva nu va mai fi amara
  2. Prajim nucile cateva minute in tigaie – pana cand isi schimba putin culoarea, iar in bucatarie miroase divin, a nuci coapte
  3. Intr-un borcan punem 1 lingurita de miere, un praf de sare, 1 parte otet balsamic si 3 parti otet (in functie de cat de acid ne place) apoi agitam bine
  4. Prajim paine intr-un prajitor sau pe un gratar, cat sa facem coaja crocanta
Montaj
  1. Punem o mana de rucola pe jumatatea unei farfurii mari, intinse
  2. Adaugam cateva nuci, cateva prune rupte bucatele
  3. Stropim rucola, nucile si prunele cu vinegreta, apoi adaugam zmeura
  4. Langa rucola punem felia de paine prajita
  5. Pe cate o felie de andiva (sau 2 felii suprapuse) punem, separat, cele trei feluri de branza.
Nota
  1. Aceasta salata poate fi servita fie ca antreu, fie ca gustare alaturi de un vin spumant, chiar si ca desert alaturi de vin dulce, la 1-2 h de masa principala.
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

Cand gustul este completat si de textura, totul devine un vis. 

Cu drag, Praji.

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.