NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
martie 23, 2020
Teriyaki este o tehnica de gatire japoneza prin care preparatele sunt fierte sau pregatite la gratar, apoi sunt acoperite cu un sos obtinut din sos de soia, mirin si zahar.
Eu am facut o reteta pe care am adaptat-o dupa 3 variante gasite online. Folosesc sosul atat pentru a gati in el carne de pui cat si carne de porc. Azi am facut varianta cu carne de porc, pe langa care am adaugat si un borcan de muguri de bambus.
Sosul teriyaki obtinut prin fierberea ingredientelor mentionate mai sus se folosete in Japonia la peste, insa in tarile vestice a fost adaptat si pentru alte tipuri de carne – porc, pui, miel, vita. De asemenea si reteta a suferit adaptari de-a lungul timpului.
Noua ne plac foarte mult mancarurile asiatice, cu atat mai mult cele care contin sos de soia. Acest sos teriyaki este pur si simplu „datator de dependenta”.
Taiem carnea cuburi si o punem intr-un vas pretabil pentru cuptor
Daca folosim muguri de bambus, ii amestecam cu carnea – dam deoparte
Punem toate ingredientele pentru sos intr-o cratita mica, amestecam cu un tel, apoi dam la foc mediu
Lasam pe foc pana cand compozitia se ingroasa (~ 1 min dupa ce incepe sa fiarba), apoi o turam peste carne
Amestecam bine sosul cu carnea si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40 de minute
*Daca folosim carne de pui, lasam la cuptor pentru 30 de minute.
Servim alaturi de orez, noodles, bulgur sau grau.
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.