NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Ciuperci si porumb glazurate cu otet balsamic

Picture of Prăji

Prăji

februarie 7, 2013

Delicios!

Este penultima zi decampanie, nu se putea sa nu aduc in „discutie” ciupercile.  Cred ca lista celor carora nu le plac ciupercile este scurta… La cat de gustoase sunt, nici nu ai cum sa nu le iubesti. Pentru azi m-am gandit sa va prezint o reteta (mult spus reteta) cu champignon – la indemana, ieftin si rapid.

Avem aici un side dish  foarte delicios. Am folosit acest adjectiv pretentios pentru ca cipuercile acestea sunt  intr-adevar delicioase. Si nu pentru ca porumbul adaugat da textura si dulceata ci pentru ca „glazura” de otet balsamic reinventeaza notiunea de „delicios”.

Incercati si va veti convinge!

Lista de ingrediente (pentru doua portii)

Cum procedăm?

  • spalam bine ciupercile si le indepartam coditiele (acestea pot fi puse deoparte pentru un fel viitor 🙂 ), apoi le scoatem pe un prosop 
  • punem intr-o tigaie ulei de masline, cand acesta este incins, adaugam ciupercile cu gaura in jos
  • le lasam 3-4 minute (sau pana cand sunt rumenite)
  • le intoarcem si le mai lasam 2-3 minute
  •  adaugam porumbul si lasam 1 minut, apoi adaugam otetul balsamic si mai lasam 1-2 minute (cat sa iasa alcoolul si taria din otet si sa se transforme intr-o glazura lipicioasa)

 

Pam-Pam!

Ati vazut ce simplu a fost?!

Merg excelent cu carne de porc, vita sau pui, dar bineinteles si ca atare (cum le-am mancat eu acum… o ora si 43 de minute:)

 

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.