NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Tarta rustica cu magiun de prune si samburi de caise

Picture of Prăji

Prăji

aprilie 28, 2013

Dor de bunici…

Cand Adina a lansat provocarea lunii aprilie pentru Dulce Romanie si la dulce a zis „tarta rustica”, gandul mi-a zburat imediat la bunica si la magiun de prune. Ma gandeam la tarta si pur simplu parca ii simteam gustul… Vi s-a mai intamplat si voua, nu-i asa? Din fericire rezultatul final a fost conform asteptarilor. 🙂

Asadar, cu dor de bunici si vacante de vara la tara, va invit sa prajiturim!

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

  • intr-o oala punem majunul de prune impreuna cu samburii si le incalzim la foc mic pana cand incep sa fiarba – oprim focul si dam deoparte
  • incingem cuptorul la 180 grade C/gaz 4
  • scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata pudrata cu faina
  • ungem o tava de tarta (de preferat cu fund detasabil) cu unt si, cu ajutorul unui sucitor punem aluatul in tava lasand marginile pe dinafara
  • punem umplutura in tava, apoi aducem marginile, asezandu-le neregulat peste umplutura
  • decoram cu cativa samburi de caise
  • dam la cuptor pentru 35-40 min sau pana cand capata un aspect auriu

 

Pofta buna va doresc!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.