Tarta rustica cu magiun de prune si samburi de caise

Dor de bunici…

Cand Adina a lansat provocarea lunii aprilie pentru Dulce Romanie si la dulce a zis “tarta rustica”, gandul mi-a zburat imediat la bunica si la magiun de prune. Ma gandeam la tarta si pur simplu parca ii simteam gustul… Vi s-a mai intamplat si voua, nu-i asa? Din fericire rezultatul final a fost conform asteptarilor. 🙂

tarta rustica4

Asadar, cu dor de bunici si vacante de vara la tara, va invit sa prajiturim!

Ne trebuie

  • un aluat de tarta – se face ca aici
  • 500 g magiun de prune (in cazul meu, de la Vasile :))
  • 100-150 g samburi de caise – hidratati 10 minute in apa
  • 100 g nuca macinata

colaj ingrediente

  • faina pentru presarat
  • unt pentru uns tava

Cum procedam:

  • intr-o oala punem majunul de prune impreuna cu samburii si le incalzim la foc mic pana cand incep sa fiarba – oprim focul si dam deoparte
  • incingem cuptorul la 180 grade C/gaz 4
  • scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata pudrata cu faina
  • ungem o tava de tarta (de preferat cu fund detasabil) cu unt si, cu ajutorul unui sucitor punem aluatul in tava lasand marginile pe dinafara
  • punem umplutura in tava, apoi aducem marginile, asezandu-le neregulat peste umplutura
  • decoram cu cativa samburi de caise

colaj aluat cu umplutura

  • dam la cuptor pentru 35-40 min sau pana cand capata un aspect auriu

colaj tarta

Pofta buna va doresc!

poate iti place si

8 comments

  1. O tarta minunata ai facut !! Multumesc !!
    PS.Mi-ai trimis cumva mail cu acest preparat? … ca eu nu l-am regasit printre celelalte mailuri primite !! 🙁
    O zi frumoasa !!

    1. Da, ti-am trimis. dar am fost foarte prinsa ieri si ti-am trimis doar linkul, se pune? 🙁

  2. Acum ca ti-am rasfoit cat de cat blogul da-mi voie sa-ti spun ca imi place mult ce am gasit, ai un blog foarte frumos! Felicitari!

    1. Multumesc frumos! Tocmai asta am facut si eu acum cu al tau blog. Retete si poze minunate! Bine ne-am intalnit:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.