Tarta rustica cu magiun de prune si samburi de caise

Dor de bunici…

Cand Adina a lansat provocarea lunii aprilie pentru Dulce Romanie si la dulce a zis „tarta rustica”, gandul mi-a zburat imediat la bunica si la magiun de prune. Ma gandeam la tarta si pur simplu parca ii simteam gustul… Vi s-a mai intamplat si voua, nu-i asa? Din fericire rezultatul final a fost conform asteptarilor. 🙂

tarta rustica4

Asadar, cu dor de bunici si vacante de vara la tara, va invit sa prajiturim!

Ne trebuie

  • un aluat de tarta – se face ca aici
  • 500 g magiun de prune (in cazul meu, de la Vasile :))
  • 100-150 g samburi de caise – hidratati 10 minute in apa
  • 100 g nuca macinata

colaj ingrediente

  • faina pentru presarat
  • unt pentru uns tava

Cum procedam:

  • intr-o oala punem majunul de prune impreuna cu samburii si le incalzim la foc mic pana cand incep sa fiarba – oprim focul si dam deoparte
  • incingem cuptorul la 180 grade C/gaz 4
  • scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata pudrata cu faina
  • ungem o tava de tarta (de preferat cu fund detasabil) cu unt si, cu ajutorul unui sucitor punem aluatul in tava lasand marginile pe dinafara
  • punem umplutura in tava, apoi aducem marginile, asezandu-le neregulat peste umplutura
  • decoram cu cativa samburi de caise

colaj aluat cu umplutura

  • dam la cuptor pentru 35-40 min sau pana cand capata un aspect auriu

colaj tarta

Pofta buna va doresc!

poate iti place si

No comments

  1. O tarta minunata ai facut !! Multumesc !!
    PS.Mi-ai trimis cumva mail cu acest preparat? … ca eu nu l-am regasit printre celelalte mailuri primite !! 🙁
    O zi frumoasa !!

    1. Multumesc frumos! Tocmai asta am facut si eu acum cu al tau blog. Retete si poze minunate! Bine ne-am intalnit:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.