Dor de bunici…
Cand Adina a lansat provocarea lunii aprilie pentru Dulce Romanie si la dulce a zis „tarta rustica”, gandul mi-a zburat imediat la bunica si la magiun de prune. Ma gandeam la tarta si pur simplu parca ii simteam gustul… Vi s-a mai intamplat si voua, nu-i asa? Din fericire rezultatul final a fost conform asteptarilor. 🙂
Asadar, cu dor de bunici si vacante de vara la tara, va invit sa prajiturim!
Ne trebuie
- un aluat de tarta – se face ca aici
- 500 g magiun de prune (in cazul meu, de la Vasile :))
- 100-150 g samburi de caise – hidratati 10 minute in apa
- 100 g nuca macinata
- faina pentru presarat
- unt pentru uns tava
Cum procedam:
- intr-o oala punem majunul de prune impreuna cu samburii si le incalzim la foc mic pana cand incep sa fiarba – oprim focul si dam deoparte
- incingem cuptorul la 180 grade C/gaz 4
- scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata pudrata cu faina
- ungem o tava de tarta (de preferat cu fund detasabil) cu unt si, cu ajutorul unui sucitor punem aluatul in tava lasand marginile pe dinafara
- punem umplutura in tava, apoi aducem marginile, asezandu-le neregulat peste umplutura
- decoram cu cativa samburi de caise
- dam la cuptor pentru 35-40 min sau pana cand capata un aspect auriu
Pofta buna va doresc!
No comments
Eu nu am primit nimic pe mail .Pe langa link imi trebuie neaparat o poza cu preparatul !!! Merci mult !!
Astazi mai pe seara pot. E prea tarziu?
ESTE OK !! tE ADAUG ATUNCI
O tarta minunata ai facut !! Multumesc !!
PS.Mi-ai trimis cumva mail cu acest preparat? … ca eu nu l-am regasit printre celelalte mailuri primite !! 🙁
O zi frumoasa !!
Da, ti-am trimis. dar am fost foarte prinsa ieri si ti-am trimis doar linkul, se pune? 🙁
Acum ca ti-am rasfoit cat de cat blogul da-mi voie sa-ti spun ca imi place mult ce am gasit, ai un blog foarte frumos! Felicitari!
Multumesc frumos! Tocmai asta am facut si eu acum cu al tau blog. Retete si poze minunate! Bine ne-am intalnit:)