Iaurt si banana bread fara zahar si gluten facute la multicooker

Cand cei de la Heinner mi-au propus sa ofer cadou cititorilor mei un multicooker am fost mai mult decat incantata. Conditia a fost sa il incerc eu mai intai. Cadou, cadou, dar trebuie sa vad si eu care e treaba cu el. Citisem despre multicookere ca sunt ca vasele de slow cooking, insa pe langa functia de slow cooking acestea au multe alte functii. Asa este, multicookerul pe care il vedeti in poze are functii cu care poti face orez, iaurt, tocane, paine, terci si multe altele. Pe mine m-a atras cel mai mult functia de iaurt. Am multe prietene care fac iurt acasa – este mult mai sanatos decat cel cumparat din comert. Cum l-am primit asta a fost primul lucru care l-am pus sa faca. Nu am avut lapte de tara si am folosit lapte din comert de 3,5% si un iaurt mic tot din comert, dar a iesit un iaurt mult peste asteptari. Ce am facut?! De cu seara am pus si laptele (1 litru) si iaurtlul (un pahar mic) in multicooker, am setat programul “yogurt” si dimineata am avut iaurt. Programul dureaza 8 ore asa e este ideal sa facem iaurt peste noapte. Aaparatul consuma foarte putin curent, nu face galagie, este uimitor de usor si este sigur de lasat peste noapte in priza.

Am facut iaurtul! Acum vreau sa vad si cum functioneaza fara program prestablit. Asa ca m-am gandit sa fac ceva pentru mic dejun care ar necesita coacere. Avand problema de sanatate de care v-am mentionat acum luna este indicat sa mananc alimente  care nu cauzeaza inflamatie, ba mai mult care ajuta organismul sa lupte cu inflamatiile prezente. Asa ca am hotarat sa fac o banana bread fara gluten – din pacate stim ca glutenul sustine inflamatiile prezente in orgasim, ba mai mult, favorizeaza aparitia lor.  

Dar ca sa nu mai lungesc vorba va zic ca am fost placut surpiza sa vad ca aparatul asta a copt o “prajitura” cum as coace-o la cuptor – temperatura a fost insa de 135 de grade Celsius, iar timpul de o ora jumatate.

 

Banana bread fara gluten

Ingrediente

3 banane bine coapte

3 oua

100 g faina de orez

100 g unt de arahide/caju/nuci

50 ml unt de cocos

130 g miere (sau miere+sirop de agave/cocos/mergenchi)

1 lingurita esenta pura de cafea

1 lingurita praf de copt

¼ lingurita nucsoara

½ lingurita scortisoara

1/4  lingurita sare

100 g alune/nuci/migdale tcate grosier

Cateva alune sau migdale intregi

Cateva afine intregi

Cum procedam:

Intr-un blender punem bananele, ouale, unturile, estenta de cafea si indulcitorii si mixam bine pana obtinem o pasta

Intr-un bol incapator amestecam faina cu sarea, praful de copt, scortisoara si nucsoara

Amestecam partea lichida si partea solida, apoi incorporam alunele tocate

Le punem in vasul multicookerului (sau, daca vom coace la cuptor, intr-o tava de chec)

Punem pe deasupra alunele intregi si afinele

Setam multicookerul la functia manual, 135 de grade 1:30 h

Daca facem la cuptor, coacem pentru 30 de minute la 180 de grade.

 

!!!   Lansez aici intrebarea pentru concurs si astept raspuns pe Facebook:

Voi ce ati vrea sa gatiti la acest multicooker?

 

Toate infromatiile despre concurs le gasiti in articolul de pe Facebook.

Cu drag, Praji.

poate iti place si

No comments

  1. Cu asa un aparat, performant, as face mai multe, desigur…..Paine, deserturi, ca : cozonac, chec, diferite prajituri etc. 😉

  2. Buna! Cu acest Multicooker aș face pâine si covrigi. Copilul meu este mare amator de fainoase si ar fi o alternativa mai sanatoasa sa le fac eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *