NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Ulei picant

Picture of Prăji

Prăji

mai 8, 2013

…sau olio peperoncino

Cand mi-a venit ideea sa impartasesc cu voi aceste mici secrete din bucataria mea,  aveam deja in lista acest minunat ulei. Dar pentru ca sunt o prajiturista convinsa, am zis sa va spun mai intai cum sa va faceti propriul extract de vanilie, apoi sa trec la treburi mai… picante.

Cum va spuneam si in postarea de pe Facebook, probabil ca multi dintre voi stiti ca italienii nu manaca pizza cu sosuri, ci daca vor sa o faca mai picanta, pe langa ardeii de pe blat, adauga acest ulei. Fie ca va place pizza sau doar vreti sa adaugati putina „viata” in bucatele voastre, va recomand sa il folositi cu incredere. El se face foarte simplu si are o intrebuintare foooarte larga: de la fripturi si marinate, pana la tarte cu ciocolata;)

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

  • folosindu-ne de o palnie turnam in sticluta fulgii de ardei, apoi uleiul  
  • punem dopul si agitam un pic
  • il lasam la loc intunecat (valabil pentru orice ulei sau extract) pentru minim 5 zile
  • daca il consumati repede, completati cu ulei sau fulgi, dupa preferinte

 

Condimentati-va mancarurile si viata! 😉

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.