Briose cu cascaval

“Ce mananc azi?” si “Cu ce ma imbrac?” sunt doua dintre cele mai intalnite intrebari de pe buzele femeilor. Sunt doua intrebari pe care mi le pun si eu zilnic. Daca la cea de-a doua se duce o continua batalie in mine si in dressingul meu J, la prima intrebare imi  raspund zilnic, cu drag si interes. Pentru cina incropim ceva, la pranz mancam in oras sau la birou, la mic dejun chiar trebuie sa fim atenti. Este prima si cea mai importanta masa a zilei si, cred, unora dintre noi, aceasta idee le creeaza frustrare. Mie imi place la nebunie sa fac micul dejun, mai ales daca el poate fi preagtit de cu seara.

La fel este si cazul acestor  briose cu cascaval, ideale dimineata langa un ceai sau cafea, dar si ca gustare intre mese. Este o reteta super simpla de muffins sarate, care necesita minim de efort si pricepere, tot ce trebuie sa ai este dorinta de a face… ok, fie, si o tava speciala pentru briose.

Ingrediente (pentru 12 briose):

250 g faina de grau (sau 100 g faina integrala si 120 g faina de grau)

1 lingurita praf de copt

½ lingurita bicarbonat de sodiu

½ lingurita paprika afumata (optional)

1 lingurita de sare

150 g cascaval razuit

50 ml ulei vegetal – eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece de la Somcuta, cu ardei iute (puteti folosi ulei de masline sau de floarea soarelui simplu)

150 ml sana

120 ml lapte

1 ou

2 linguri sos Worcestershire + extra pentru stopit briosele la final

Cum procedam:

Intr-un bol amestecam toate ingredienetele uscate (faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, paprika si sarea)

 In alt bol batem usor oul, apoi adaugam ingredientele umede (laptele, sana, uleiul, sosul) – amestecam

Punem ingredientele umede peste cele uscate si amestecam usor doar cat sa se incorporeze – un aluat cu cocolase, inseamna briose pufoase

Pastram deoparte o lingura de cascaval razuit, iar pe restul il adaugam peste compozitia de briose

Incorporam usor cascavalul

Punem compozitia in tava pentru briose in care am pus in prealabil hartie speciala pentru briose (daca nu aveti hartie speciala ptr briose, puteti pune hartie de copt taiata in patratele mici)

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute, scoatem briosele, le stropim rapid cu sos, presaram cascavalul pus deoparte, apoi bagam din nou in cuptorul incins pentru inca 5 minute.

Cu drag, Praji.

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.