Vita asiatica gatita lent

Cred ca vara este la fel pentru toata lumea: cu chef de plimbari in aer liber, leneveala, dar, in niciun caz, stat in bucatarie, pornit cuptorul sau plita. Dar ce facem caci trebuie sa macam, iar eterna branza cu rosii nu e intotdeauna soltuia. Va spun eu: punem in functiune slow cookerul Crock-Pot si il lasam pe el sa gateasca pentru noi.

Va anut cu bucurie ca vara aceasta voi veni cu retete variate si interesante, toate gatite in acest vas care, practic, face toata treaba.

Sotul nu este foarte pretentios la mancare, insa de cel putin cateva ori pe saptamana manaca un fel cu carne. Una dintre bucatariile lui preferate, de fapt a noastra, este cea asiatica, mai exact cea chinezeasca. Asadar incerc ca din cand in cand sa il surprind cu retete asiatice cat mai variate. Astazi va propun un fel care noua ne place foarte mult: vita asiatica gatita lent. La gust este asemanatoare cu varianta stir fry, insa nu este prajita ci gatita lent la Crock-Pot slow cooker, deci automat mai sanatoasa. Eu am facut varianta picanta, voi insa, daca nu mancati picant, puteti elimina ardeii iuti.

 

Vita asiatica gatita lent
Print
Ingrediente (pentru 4 portii)
  1. 800 g carne de vita pentru gatit, taiata perpendicular pe fibra felii sau fasii de 4-5 cm
  2. 4 linguri de sos de soia (ideal cu continut redus de sodiu)
  3. 2 linguri sos de soia dark
  4. 1 ligura otet de orez
  5. 1 lingurita miere
  6. 1 lingura cu varf de amidon din porumb
  7. 1 lingura ulei de susan
  8. ½ ligurita sos de peste (optional)
  9. 1 lingura ghimbir uscat
  10. 1 lingura pudra de usturoi
  11. 1 lingura fulgi de usturoi sau 1 catel de usturoi proaspat, taiat felii
  12. 3 ardei iuti uscati
  13. 2 aredi iuti proaspeti sau murati
  14. 300 ml apa
  15. 1 lingurita seminte de susan
Pentru servire
  1. 1 fir de ceapa verde tocata
  2. 1 lingura susan
  3. Orez sau noodles
Cum procedam
  1. Adugam carnea taiata in vasul slow cookerului,
  2. Taiem felii ardeii iuti, pe cei uscati ii lasam intregi
  3. Adaugam ardeii si rstul ingredientelor peste carne, inclusiv apa si amestecam bine
  4. Punem capacul, dam la intensitatea 1 si setam timpul la 8 ore
  5. Eu am pus-o dimineata, inainte sa plec si cand am ajuns acasa vita a fost facuta. Daca insa o faceti cand sunteti acasa, puteti sa setati la treapta 2 pentru 4 ore.
  6. Noi am mancat-o cu noodles si orez, iar pe deasupra am adaugat semintele de susan si ceapa verde.
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

Bucurati-va de vara!

Cu drag, Praji.

[Articol sponsorizat]

Poate iti place si

2 comments

    1. Buna, Ana, da. Poti sa o faci la cuptor la 150 de grade intr-un vas acoperit 2h, apoi descpoerit inca 30 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published.