Faceti cunostinta cu cea mai rapida si usor de facut tarta cu sparaghel.
Dupa succesul tartei cu mascarpone si afine, care a avut ca baza aluatul de foietaj si pentru ca intr-un pachet sunt doua bucati de aluat, am zis ca trebuie sa fac si o tarta sarata.
Ca sa pastrez tot acelasi nivel de dificultate, ba chiar mai scazut, am folosit doar 3 ingrediente: aluatul de foietaj, sparanghel si telemea de capra. Fie, mai avem extra un ou cu care am uns aluatul si cativa fulgi de ardei iute pentru extra gust.
Mai jos va las reteta exacta si cateva poze dragute:
Ingrediente (pentru o tarta):
O bucata de aluat de foietaj de 400 g (din care a ramas o fasie, pe care am transformat-o in fursecuri)
200 g sparabghel
50-60 g branza de capra – eu am folosut telemea proaspata
un galbenus + 1 lingurita de ulei
Cum procedam:
Indepartam partile fibroase ale sparanghelului – indoim fiecare bucata si de unde se rupe, inseamna ca de acolo este bun si nefibros
Oparim sparanghelul in apa cu sare pentru 2 minute, apoi il transferam in apa rece, ideal in care am pus cateva cuburi de gheata
Il lasam 2-3 minute in apa rece, apoi il scoatem pe un servet pentru a-l scurge
Pentru a avea o tarta simetrica, optional, taiem toate tijele de sparanghel la aceeasi dimensiune – eu am mancat resturile asa, goale, in timp ce pregateam tarta
Luam masura o tija de sparanghel, o punem pe aluat, apoi taiem aluatul lasand o margine de 2 cm
Cu ajutorul unui cutit, crestam superfciaal o rama/chenar cu latimea de 2 cm de jur imprejur
Amestecam galbenusul cu uleiul si, cu ajutorul unei pensule, ungem rama tartei
In interiorul „ramei” distribuim 1/2 din cantitatea de branza – faramaita
Adaugam tijele de sparanghel intr-un rand, apoi, pe mijloc intr-un sir de 2 cm punem peste tije branza
Presaram, optional, fulgi de ardei iute
Dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 15 minute, functia ventilatie.
O savuram calda si cu pofta