Trei deserturi la pahar, fara coacere

Rapid si delicios

Stiu ca va sunt datoare cu aceste retete de aproape o saptamana, dar sanatatea mi-a jucat feste si nu prea am fost in stare de nimic. Acum insa m-am intors in forta si cu chef de munca. Retetele sunt cele pe care le-am facut “impreuna” cu voi, live pe Fcebook, adica trei deserturi la pahar, fara coacere. Intrand in direct cu voi pe 7 martie, chiar inainte de Ziua Fememii, m-am gandit sa ca porpun retete care necesita minim de efort si timp. Va spuneam acolo ca sunt retete care se preteaza foarte bine atunci cand ai musafiri inopinati sau cand nu ai chef de pregatiti ceva complicat, dar ai chef de ceva dulce. Cele mai simple preparate dulci mi se par cele la pahar, deoarece nu trebuie sa depui foarte mult efort pentru ca ale sa arate spectaculos.

cheesecake la rece
Cheesecake cu piersici din compot

ethon mess
Ethon Mess

mousse cu avocado si cioco
Mousse cu ciocolata si avocado
Trei deserturi la pahar, fara coacere
Print
Cheesecake cu piersici din compot
Ingrediente (pentru doua portii generoase)
  1. 150 g biscuiti digestivi
  2. 50 g unt (sau unt de cocos)
  3. 200 g mascarpone
  4. 50 ml smantana pentru frisca
  5. 50 g zahar pudra
  6. 1 praf de sare
  7. 6 jumatati piersici din compot (aproximativ 200 g)
  8. 1 capsuna si cateva frunze de menta sau busuioc pentru decor (eu am folosit microplanta de busuioc japonez)
Ethon Mess
Ingrediente (pentru doua portii)
  1. 200 ml smantana pentru frisca
  2. 4-5 bezele (le puteti face chiar voi, reteta o gasitipe blog)
  3. 1 kiwi
  4. ½ mango
  5. Cateva capsuni
  6. (Puteti folosi orice fructe doriti voi)
Mousse de ciocolata cu avocado
Ingrediente (pentru doua portii)
  1. 100 g ciocolata neagra
  2. 150 ml smantana pentru frisca
  3. 1 avocado copt
  4. 1 capsuna
  5. Cateva seminte (chia, susan, in) pentru decor si ftunze de busuioc - optional
Cum procedam
Cheesecakes cu piersici din compot
  1. Amestecam biscutii facuti pesmet cu untul topit si racit
  2. Dam prin blender piersicile
  3. Amestecam branza mascarpone cu smantana, zaharul si praful de sare
  4. Apoi punem in pahar, in straturi, compozitiile: biscuiti – branza – piersici pasate – biscuiti – branza – piersici pasate.
Ethon Mess
  1. Batem frisca pana devine pufoasa, dar nu foarte teapana
  2. Ruptem in bucati bezelele si le amestecam usor cu frisca batuta
  3. Punem 2-3 linguri din compozitie in pahar, adaugam fructe, apoi mai punem 2-3 linguri de compozitie
  4. Decoram cu fructe si o bezea
Mousse cu ciocolata si avocado
  1. Topim ciocolata pe baie de aburi
  2. Intr-un chopper/tocator (sau blender) punem toate ingredientele (mai putin cele pentru decor) si le mixam pana obtinem o crema pufoasa
  3. Punem compozitia in pahare si decoram cu ½ capsuna/pahar si cateva seminte.
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.