Tort cu blat de brownie si crema de mascarpone

Se apropie 8 martie. Tin minte, cand eram mica, aceasta zi era pentru mine extrem, dar extrem de importanta. Pregatirile pentru Ziua Mamei incepeau cu cateva saptamani inainte la gradinita/scoala si, in paralel se desfasurau si acasa, pe ascuns, cand nu ma vedea mama.
Doamna invatatoare ne ajuta sa ii pregatim mamei ceva util – de cele mai multe ori ne facea ea ceva crosetat sau ne ajuta sa ii facem ceva lucrat manual. In paralel eu ii pregateam mereu o surpriza. Cand eram mica mica ii faceam o felicitare sau un desen. Cand am crescut insa, am inceput sa ii fac diferite preparate, cel mai des deserturi. De cele mai multe ori deserturile mele se rezumau la budinci la plic sau salata de fructe, insa mama parea incantata de fiecare data.

Mi-ar fi placut sa fi avut posibilitatile de azi, sa fi avut atatea surse de informare si sa ii pregatesc mamei mele ceva simplu, dar spectaculos, exact ca tortul pe care vi-l prezint azi.

Articolul de astazi este dedicat novicilor in bucatarie, fie ei juniori, iubiti, soti sau prieteni. Pentru a face treaba super simpla, eu am folosit pe post de blaturi prajiturile Brownie de la Alka. Bineinteles daca stati mai bine la capitolul pricepere sau timp, puteti face un blat ca aici, pe care sa il coaceti in forma patrata (sau nu). Crema este tot una foarte simplacare contine mascarpone, frisca, zahar si vanilie.
Cand vine vorba de decor, creativitatea voastra este limita. Eu am decorat tortul cu zmeura, biscuiti, napolitane si, in lipsa de menta cu cateva frunze de busuioc proaspat.

Tort cu blat de brownie si crema de mascarpone

Ingrediente:
3 Prajitura Casei – Brownie
400 g mascarpone
300 ml frisca lichida neindulcita(daca vreti o crema mai aerata puneti 400 ml)
100 g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie sau 1 plic zahar vanilat Burbon
Zmeura/capsuni, biscuiti, napolitane, menta/busuioc pentru decor

Cum procedam:
Intr-un bol curat, de preferat de sticla sau inox punem toate ingredientele pentru crema – frisca si mascarpone obligatoriu de la frigider.
Mixam cateva secunde, doar cat sa se omogenizeze crema si sa capete volum. Atentie! Daca este mixata prea mult, frisca naturala se taie – asadar nu mixati in exces.

Punem crema intr-un pos cu dui (adica un capat cu varful simplu) si presam aveline (moate) pe toata suprafata blatului. Repetam operatiunea de 3 ori
Decoram dupa preferinte.

Usor, nu? 

Cu drag, Praji

(Articol sponsorizat)

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.