Nu are rost sa va insir iarasi povestea cu „cat de mult imi place inghetata”. Am facut-o in articolele anterioare, stiti de pe Facebook sau Instagram. Cert este ca avem intotdeauna la congelator 1-2 cutii de inghetata, una de gelato, cateva cornete clasice, din alea ieftine si, cand am timp sa fac, sorbet sau inghetata facute de mine.
Asta este situatia de acasa. In oras insa, povestea este cu totul diferita. Imi place sa mananc inghetata artizanala, sa descopar locuri noi cu inghetata buna si din ingrediente naturale. Vara asta mi-am continuat „studiul de piata” inceput anul trecut si am facut un top cu locuri unde se gaseste cea mai buna inghetata artizanala din Bucuresti.
Bineinteles, acest top este pur subiectiv. Este facut prin prisma preferintelor si cunostintelor mele. Va asigur insa ca am mancat multa-multa inghetata si am reusit sa-mi dau seama care e inghetata cu adevarat buna. In plus, niste profesionisti m-au invatat cum sa fac diferenta intre o inghetata buna si una mediocra.
Asadar iata unde gasesiti cea mai buna inghetata din Bucuresti (ordinea este aleatorie):
- Delicii Gelato – Str. Constantin Aricescu nr 65, zona Dorobanti
Pentru inghetata de coliva, de portocale cu busuioc, de susan negru sau, de ce nu, cea de parmezan. Saptamanal cei de la Delicii Gelato vin cu o aroma noua care ma lasa masca de fiecare data. Folosesc ingrediente naturale si de sezon – pe Instagram puteti vedea poze si filmari cu fructele care sunt pregatite pentru a fi preparate.
La conuri au „+”, sunt delicioase si foarte fragede.
Au si sortimente vegane.
Gelateria are chiar si o curte draguta unde poti savura in liniste cupele savuroase.
O cupa costa 6 lei.
- Delicii libaneze – Str. Mendeleev nr 8, zona Piata Amzei
Este locul unde am mancat cea mai multa inghetata din viata mea. Adevarul este ca este in drumul meu spre casa de la birou si cu greu ma abtin sa nu ma opresc zilnic. Dupa cum o spune si titlu locul este detinut de o familie de libanezi. Inghetata este facuta cu lapte de capra, deci pentru cei cu intoleranta la lactoza este raiul. Este gelateria cu cele mai multe sortimente de inghetata si sorbeturi din cate mi-a fost dat sa vad. Lista e lunga, va amintesc doar cateva: mango, guava, cirese, majoritatea fructelor sezoniere, trandafir picant, nuci negre, caramel cu unt sarat, caramel sarat, coniac, susan prajit etc.
La conuri au un mare „–” din partea mea. Nu-mi place nici gustul si nici forma lor.
Au si sortimente vegane.
Au un spatiu destul de mare unde poti manca inghetata la masa. Am vazut ca au si cupe de inox in care servesc inghetata. Data viitoare am sa incerc varianta asta, ca de cofetarie.
O cupa costa 7 lei
- Sweetology – Calea Victoriei nr 122, zona Piata Amezi
Deshis de curand, locul este foarte cochet. Sortimenetele de inghetata sunt variate si diferite de cele ale vecinilor de pe Mendeleev. Preferatele mele sunt sorbetul de grepfruit cu aperol, lamaie si inghetata de ricotta. De curand am vazut ca au adus la viata si gusturi ale copilariei cum ar fi orezul cu lapte.
La conuri au „+” sunt fragede si delicioase.
Au si sortimente vegane.
Chiar langa congelatorul cu inghetate au un spatiu dragut cu perne unde poti sa stai sa savurezi in liniste.
O cupa costa 6 lei (sau 7?).
- Dolci Coni – Str. Drobeta nr 19, intre bd Dacia si str Mihai Eminescu
De mult vanez locul acesta. Prima data am mancat inghetata de la ei la un bistro undeva pe Corneliu Coposu – foarte buna si nu foarte dulce, exact pe gustul meu.
Insa nu puteam sa fac un review ca la carte daca nu mergeam chiar la sursa si, vai ce bine am facut. Am mancat inghetata de magiun de prune cu nuci, fara zahar – geniala, de fructul pasiunii si ciocolata. Bineinteles ca ma voi intoarce sa le incerc si pe celelate.
La conuri au „+”, gustoase si crocante.
Au si sortimente vegane.
Interiorul este micut, au insa o masuta unde poti sa savurezi inghetata pe scaun.
O cupa costa 5 lei.
- Puro&Bio – str. Campineanu nr 20, Langa hotelul Novotel
Anul trecut faceam in asa fel incat sa trec cel putin de doua trei ori pe saptamana pe acolo. Nici acum nu ratez ocaziile, insa tentatiile ma fac sa ma opresc mai aproape. Puro&Bio a fost inghetataria care mi-a deschis apetitul pentru inghetata artizanala. Apetit deschis care n-a mai fost inchis de atunci.
La ei prefer inghetata sorbeturilor, au niste sortimente extrem de interesante: preferata me este inghetata cu galbenus, cea de vanilie si ciocolata. Aici gusturile clasice sunt cu adevarat bune.
La conuri „+” crocante si bune.
Au si sortimente vegane.
Au un spatiu foarte hipstersh si simpatic, iar la etaj au si loc de joaca pentru copii.
O cupa costa 6 sau 7 lei (nu mai stiu).
Sper ca v-a placut selectia mea de „inghetatarii” artizanale din Bucuresti.
Daca mai aveti sugestii pentru subsemnata, le astept in comenatrii.
Cu drag, Praji.