NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Tartine cu branza de capra si piure de castane

Picture of Prăji

Prăji

decembrie 13, 2012

Simplitate si lux intr-o imbucatura.

Ideea acestor tartine cu branza de capra si piure de castane mi-a venit intr-o seara cand ma uitam la un documentar despre o familie de tarani care locuia la granita Italiei cu Elvetia si vorbea un dialect german. 🙂  Personajul principal, capul familiei, iubitor de animale si natura, se ocupa cu cresterea caprelor si cu agricultura. Venitul si-l asigurau din comercializarea branzei de capra, a legumelor si a castanelor – productia de castane a acestei familii oscila intre 3 si 5 tone  pe an. Principalul lor cumparator: un restaurant vanatoresc de cinci stele din inima muntilor elvetieni.

Pe de o parte m-a uimit simplitatea casei si vietii acelor tarani, pe de alta parte opulenta cuptoarelor cu embleme patinate si luciul tigailor cuprate din restaurantul maiestuos.

Asadar, de aici pornind m-am gandit sa creez niste gustari care sa ne trimita macar gustativ si olfactiv in acei munti unde luxul si simplitatea convietuiesc in armonie. Niste gustari unde aromele se contopesc de minune si simturile iti sunt invaluite neasteptat.

Sa incepem calatoria!

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

  • taiem branza in felii de jumatate de centimetru
  • taiem si merele in felii, dar mai subtiri, dupa care le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu oxida
  • punem piureul de castane intr-un pos
  • apoi, in ordinea urmatoare le montam pe farfuriute, platouri, etc: branza, mar, piure de castane (cu ajutorul posului mentionat mai sus), fruct.

 

Gasesc aceste tartine potrivite pentru un Craciun deosebit, un Craciun in care sa ne rasfatam simturile si sa ne respectam stomacul.

Savurati si visati!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.