Rulouri din peste, umplute cu legume marinate rapid

Cunosc multa lume care de Craciun, dar mai ales de Anul Nou mananca peste. Se zice ca daca mananci peste de Revelion, vei trece prin greutatile din noul an ca pestele prin apa. 

Si daca tot vorbim de mancare buna si de peste, vin azi la voi cu o reteta de rulouri din peste, un preparat pe care am fost provocata de Fino sa il reinterpretez. Am facut rulouri din peste alb pe care l-am marinat putin in otet balsamic si sos de soia, umplute cu legume marinate rapid in zeama de lamaie. Aceste legume sunt, de fapt, legume murate rapid.

Aceste rulouri se fac foarte usor, singurul efort pe care trebuie sa il “depuneti” este acela de a astepta. Nici macar nu trebuie sa spalati tigaia in care le frigeti si asta pentru ca va invat eu o smecherie: puneti hartie de copt in tigaie – astfel niciun preparat nu se va lipi. Nu va speriati, hartia nu se arde. 😉 In plus, este un felfoarte sanatos, deoarece pestele nu este prajit in ulei, iar legumele sunt foarte putin tarate termic.

Rulouri din peste, umplute cu legume marinate rapid
Print
Ingrediente (pentru 2 portii)
  1. 1 file de peste alb (eu am folosit cod)
  2. ¼ ardei kapia
  3. ¼ dovlecel
  4. ½ morcov
  5. 1 lamaie
  6. 1 lingura otet balsamic
  7. 1 lingura sos de soia
  8. 1 lingurita de miere
  9. Sare
  10. Piper
Cum procedam
  1. Taiem legumele bastonase, le punem intr-un bol, adaugam zeama de lamaie si asezonam cu sare
  2. Amestecam bine, acoperim bolul cu folie de plastic, apoi dam legumele la frigider pentru minim 20 de minute
  3. Taiem in 2, pe orizontala fileul de peste, astfel incat sa obtinem 2 felii subtiri
  4. Amestecam sosul de soia, mierea si otelul balsamic si cu ajutorul unei pensule ungem pestele pe ambele parti
  5. Potrivim de piper, punem intr-o farfurie sau bol, acoperim cu folie de plastic si dam la frigider tot pentru minim 20 de minute
  6. Dupa ce legumele si pestele s-au marinat, le scoatem de la frigider
  7. La un capat punem pe fileurile de peste cateva betisoare de legume, apoi rulam si „securizam” cu doua scobitori
  8. Punem hartie de copt intr-o tigaie, la foc mediu, si pe hartia de copt punem rulorurile
  9. Le rotim constant pana cand pestele devine din roz, alb – asta inseamna ca este gatit corect
  10. Noi le-am mancat simple alaturi de un sos de mustar (mustar + putina apa si iaurt)
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
Nicio masa fara peste, remember?!

Cu drag, Praji

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.