Tarta cu ciocolata si fructe hidratate in amaretto

Explozie de arome

Tarta ce urmeaza sa o prezint s-a dovedit a fi un desert irezistibil. Daca esti un iubitor al ciocolatei in general, dar mai ales al ciococlatei fine cu lapte, iti garantez ca aceasta deliciosenie te va cuceri. Dat fiind faptul ca am folosit in mare parte ciocolata cremoasa cu lapte, rezultatul a fost unul la fel de cremos si fin; unde mai pui ca fructele hidratate in amaretto si nuca usor prajita iti inunda simturile intr-un mod mai mult decat placut…

tarta cioco lapte 1

Sa nu mai lungesc vorba!

Ne trebuie

  • 1 aluat de tarta (se face ca aici)
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 90-100 g ciocolata neagra (o tableta)
  • 200 ml smantana de gatit
  • 50 g  unt
  • o mana de nuci
  • o mana de goji
  • o mana de curmale fara samburi
  • 30 ml amaretto (cognac, rom sau ce bautura aromata aveti prin casa)

Cum facem

  • coacem aluatul in orb ca aici
  • intr-o cratita punem smantana si o aducem la fiebere la foc mic. Cand incepe sa fiarba, luam de pe foc, adaugam untul si ciocolata si le lasam 2 -3 minute
  • intr-un bol punem la hidratat in amaretto fructele de goji si curmalele
  • intr-o tigaie prajim nucile (cand simtit mirosul nucilor inseamna ca sunt prajite)
  • dupa cele 2-3 minute amestecam ciocolata cu smantana pana cand se topeste si devine o crema fluida
  • pe aluatul racit imprastiem nucile si fructele, apoi adaugam usor ciocolata
  • lasam la frigider peste noapte

tarta cu cioco2

Enjoy!

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *