NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
septembrie 26, 2018
Mi-am propus ca toamna asta sa fac vedeta fiecare fruct si leguma cu care gatesc. Sa le fac poze frumoase si sa le scot in evidenta. Sa aiba locul ei aparte, sa fie singura si unica. Prima pe lista mea este frumoasa smochina.
Am mancat pentru prima data smochine la Techirghiol, cand eram mica, intr-o vacanta de vara alaturi de ai mei. Tin minte ca eram atat de fascinata de acest fruct atat de ciudat pentru fata de la munte unde se coceau doar merele si perele, cartofii si porumbul. Mai apoi am mancat in Delta, insa m-am indragostit de ele in vacantele petrecute in Grecia. Pe insulele grecesti smochinii cresc pe marginea drumului.
Sunt plini de sochine dulci si zemoase, aromate si extrem de delicioase. Anul asta nu am mancat inca smochine adevarate, a trebuit sa ma multumesc cu smochine de la Mega, importante din Turcia, fara gust si fara zeama, insa frumoase foc.
Asa ca tarta pe care am facut-o azi are ca decor smochine indulcite cu miere. Cand nu ai de ales improvizezi. Ce e foarte fain insa la tarta este faptul ca nu e necesita coacere. Blatul este din fulgi de ovaz moi cu curmale, iar crema este cu crema de branza si smanatana pentru frisca.
Hidratam curmalele in apa calduta timp de 15 minute
Intr-un robot de bucatarie/blender punem curmalele stoarse foarte bine si restul ingredientelor pentru blat si mixam pana obtinem o pasta
Ne umezim mana si intindem pasta obtinuta in tava, apoi dam tava la rece cat pregatim crema
Punem intr-un bol mic gelatina peste care turnam apa rece
Intr-un bol incapator amestecam crema de branza si zaharul pudra
Incalzim smanatana pentru frisca pana cand scoate aburi – avem grija sa nu dea in clocot
Turnam gelatina hidratata peste smanatana si amestecam pana se diszolva total – pana cand observam ca nu mai exista brobonele transparenta in compozitie
Turnam compozitia cu smanatana si gelatina peste crema de branza cu zahar si amestecam
Turnam compozitia in tava si dam la rece pentru 20-30 de minute
Dupa cele 20-30 minute crema incepe sa se intareasca, astfel o putem decora
Taiem smochinele felii subtiri si le punem cu grija peste crema
Ungem cu miere cu ajutorul unei pensule fiecare felie de smochina in parte (daca mierea este cristalizata sau prea vascoasa o incalzim putin)
Dam la rece pentru minim 3 ore.
Toamna e de abia la inceput. Vreau sa va pegatesc multe bunatati delicioase!
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.