Tagliatelle cu pesto de leurda

Bun-bun-bun!

Ideea de pesto de leurda am furat-o de la doamna Laura Laurentiu, cand rasfoiam minunatele ei retete. Nu a durat mai mult de cateva minute pana cand am compus propria mea varianta – un deliciu, pe cuvant!  Si nu mai mult de o zi pana sa: fac cadou un borcanel (cu pesto evident), sa fac o serie de bruschete si… o mare portie de tagliatelle.

Asadar, sa va arat si voua ce a iesit:)

tagliatele1

Ne trebuie:

Pentru pesto

  • 1 legatura de leurda
  • 2 linguri samburi de caise (daca nu aveti, puteti pune alune crude, fulgi de migdale sau, bineinteles, seminte de pin)
  • 2 linguri samburi de dovleac (bostan – cum ii zicem noi)
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui extravirgin

pesto1

Pentru taglliatele

(cantitatile sunt pentru doua portii)

  • 250 g tagliatelle
  • 2 linguri de sare (preferabil de mare)
  • 50 g bacon
  • 3 linguri pesto de leurda
  • ulei de masline
  • ardei umplut cu branza (optional)

Cum facem:

  • pesto se face foarte simplu: punem toate ingredientele in blender si le maruntim pana cand ajungem la finetea dorita
  • fierbem tagliatellele impreuna cu cele doua linguri de sare conform instructiunilor
  • scurgem pastele, dar pastram o cana din apa in care au fiert
  • taiem baconul bucatele si il tragem la tigaie pana devine crocant

bacon

  • amestecam pastele cu pesto, baconul si uleiul de masline, adaugam apa daca este nevoie (daca pastele sunt prea uscate)
  • savuram alaturi de un pahar de vin alb!

* Nu uitati de beneficiile leurdei!

tagliatelle2

Pofta buna va doresc!

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *