Bun-bun-bun!
Ideea de pesto de leurda am furat-o de la doamna Laura Laurentiu, cand rasfoiam minunatele ei retete. Nu a durat mai mult de cateva minute pana cand am compus propria mea varianta – un deliciu, pe cuvant! Si nu mai mult de o zi pana sa: fac cadou un borcanel (cu pesto evident), sa fac o serie de bruschete si… o mare portie de tagliatelle.
Asadar, sa va arat si voua ce a iesit:)
Ne trebuie:
Pentru pesto
- 1 legatura de leurda
- 2 linguri samburi de caise (daca nu aveti, puteti pune alune crude, fulgi de migdale sau, bineinteles, seminte de pin)
- 2 linguri samburi de dovleac (bostan – cum ii zicem noi)
- 2 linguri parmezan ras
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 3 linguri ulei de floarea soarelui extravirgin
Pentru taglliatele
(cantitatile sunt pentru doua portii)
- 250 g tagliatelle
- 2 linguri de sare (preferabil de mare)
- 50 g bacon
- 3 linguri pesto de leurda
- ulei de masline
- ardei umplut cu branza (optional)
Cum facem:
- pesto se face foarte simplu: punem toate ingredientele in blender si le maruntim pana cand ajungem la finetea dorita
- fierbem tagliatellele impreuna cu cele doua linguri de sare conform instructiunilor
- scurgem pastele, dar pastram o cana din apa in care au fiert
- taiem baconul bucatele si il tragem la tigaie pana devine crocant
- amestecam pastele cu pesto, baconul si uleiul de masline, adaugam apa daca este nevoie (daca pastele sunt prea uscate)
- savuram alaturi de un pahar de vin alb!
* Nu uitati de beneficiile leurdei!
Pofta buna va doresc!
No comments
Grozava prezentare, si ce verde frumos!
Multumesc:)