Tagliatelle cu pesto de leurda

Bun-bun-bun!

Ideea de pesto de leurda am furat-o de la doamna Laura Laurentiu, cand rasfoiam minunatele ei retete. Nu a durat mai mult de cateva minute pana cand am compus propria mea varianta – un deliciu, pe cuvant!  Si nu mai mult de o zi pana sa: fac cadou un borcanel (cu pesto evident), sa fac o serie de bruschete si… o mare portie de tagliatelle.

Asadar, sa va arat si voua ce a iesit:)

tagliatele1

Ne trebuie:

Pentru pesto

  • 1 legatura de leurda
  • 2 linguri samburi de caise (daca nu aveti, puteti pune alune crude, fulgi de migdale sau, bineinteles, seminte de pin)
  • 2 linguri samburi de dovleac (bostan – cum ii zicem noi)
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui extravirgin

pesto1

Pentru taglliatele

(cantitatile sunt pentru doua portii)

  • 250 g tagliatelle
  • 2 linguri de sare (preferabil de mare)
  • 50 g bacon
  • 3 linguri pesto de leurda
  • ulei de masline
  • ardei umplut cu branza (optional)

Cum facem:

  • pesto se face foarte simplu: punem toate ingredientele in blender si le maruntim pana cand ajungem la finetea dorita
  • fierbem tagliatellele impreuna cu cele doua linguri de sare conform instructiunilor
  • scurgem pastele, dar pastram o cana din apa in care au fiert
  • taiem baconul bucatele si il tragem la tigaie pana devine crocant

bacon

  • amestecam pastele cu pesto, baconul si uleiul de masline, adaugam apa daca este nevoie (daca pastele sunt prea uscate)
  • savuram alaturi de un pahar de vin alb!

* Nu uitati de beneficiile leurdei!

tagliatelle2

Pofta buna va doresc!

Poate iti place si

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.