Supa crema de borccoli si sparanghel
Poate fi si supa doar de broccoli daca nu aveti sparanghel. Eu am avut cateva cozi de sparanghel, asa ca am facut o combinatie. Indiferent de caz, supa iese absolut delicioasa.
Se face foarte simplu, va als mai jos va las reteta detaliata:
Ingrediente (pentru 6-8 portii):
300-400 g borccoli sau broccolini
100 g cozi de sparanghel
*Daca nu aveti sparanghel, folositi doar borccolini sau broccoli
1 ceapa medie sau doua mici
1 capatana mica de usturoi
2 cuburi supa bio sau 2 linguri legume deshidratate
sare
Pentru servire:
branza/telemea de capra sau feta
fulgi de ardei iute
paine prajita
Cum procedam:
Intr- oala de 3 l punem la fiert apa cu 1 lingura de sare
Cand apa da in clocot adaugam broccoli, sparanghelul, ceapa si usturoiul
Lasam sa de a in colcot 2 minute, apoi transferam legumele in apa foarte rece, ideal cu cateva cuburi de gheata – astfel se va pastra culoarea verde intens
Punem intr-un blender broccoli, sparanghelul, ceapa si usturoiul, 1 cana de apa si 2 cuburi de supa bio/legume deshidratate
Mixam totul bine pana obtinem supa
Daca ne dorim supa mai fina, o trecem printr-o sita
Supa se serveste cu branza de capra faramitata, fulgi de ardei iute (optional) si paine prajita.
Cu drag, Praji!