NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Sirop de rubarba

Picture of Prăji

Prăji

iulie 22, 2019

Cand imi place un fruct sau o legume il mananc in toate felurile posibile. Crud, gem, sirop sau in deserturi. La fel sta treaba si cu rubarba. Din pacate ea nu poate fi consumata cruda, asa ca o pregatesc in cat mai multe moduri posibile:  pe o prajitura cu ciocolata, in crumblepostata pe o tarta sau, in cazul de azi, in sirop. Inca de cand am vazut ca a aparut la Lild rubarba m-am gandit ca anul acesta vreau sa fac un sirop. 

L-am facut sa il bem in cu apa minerala, dar si ca sa facem gin&tonic cu el  

A iesit foarte aromat si cu o consitenta perfecta! Se face foarte simplu si destul de rapid.

Lista de ingrediente (300 ml sirop)

Cum procedăm?

  1. Spalam tijele de rubarba si le taiem in felii de 1 cm
  2. Le punem intr-o cratita, apoi turnam zaharul peste ele
  3. Dam drumul la foc mediu si lasam asa pana se topeste zaharul, amestecand ocazional
  4. Dupa ce s-a topit zaharul, reducem focul la minim si lasam sa fiarba 15 minute
  5. Dupa cele 15 minute luam de pe foc, adaugam lamaia si lasam sa se racoreasca 10 mnute
  6. Punem toata compozitia intr-o sita deasupra unui vas – o lsam sa stea asa cateva ore pentru a se scurge bine
  7. Dupa cele cateva ore mai presam bine piureul in stoarce bine ultimele picauri de sirop
  8. Punem siropul in sticlute sterilizate (eu le sterilizez la masina de spalat, dar daca nu aveti le puteti pune 20 de minute in cuptor, la 150 de grade celsius), apoi le sigilam bine.

 

Piureul care va ramane poate fi consumat ca atare, peste o pavlova sau, cum am facut eu pe o panna cotta delicioasa!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.