NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Sfecla rosie cu cartofi si usturoi la cuptor

Picture of Prăji

Prăji

februarie 6, 2013

Sa uitam de oboseala!

Pentru a treia zi de campanie m-am gandit la o garnitura facuta la cuptor: ffecla rosie cu cartofi si usturoi la cuptor. Necesita efort minim – o bagati la cuptor si va contnuati treburile:)

Pe primul loc in aceasta garnitura este sfecla, care, daca nu stiati, este singura leguma care nu isi pierde nutrientii cand este pregatita termic. Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce aceasta radacinoasa, este acela ca ajuta la detoxifierea ficatului si, automat, reduce starea de obsoeala. De asemenea este un antioxidant natural si contine o cantitate insemnata de fier.

Ca sa scurtez povestea: este o garnitura gustoasa, sanatoasa si simplu de facut, nemaivorbind ca este foarte aromata datorita usturoiului, cimbrului si cepei.

 

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

  • incalzim cuptorul la 200 de grade C/ gaz 5
  • spalam sfecla si cartofii, le curatam si le taiem in felii (ca in poza)
  • spalam ceapa si usturoiul, dar nu le curatam de coaja (acestea capata o dulceata aparte daca sunt coapte in coaja)
  • intr-un vas pentru cuptor punem toate ingredientele, le amestecam, adaugam uleiul si untura
  • acoperim vasul cu folie de aluminiu si bagam la cuptor
  • lasam 15 minute cu folia, apoi indepartam folia si mai lasam 20 de minute.

 

Pofta buna!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.