NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Rețetă de gnocchi făcute în casă, servite cu pește la tigaie

Picture of Prăji

Prăji

februarie 18, 2025

Rețetă de gnocchi făcute în casă, servite cu pește la tigaie

Cod de Alaska, gnocchi făcute în casă și o salată cu verdețuri și roșii cherry 🥗🍅

Ne era poftă de pește la tigaie, în unt cu coajă de lămâie 🍋, așa că m-am pus pe treabă!

Gnocchi (din 4 cartofi)

• Fierbem cartofii și îi zdrobim;

• Amestecăm cu 150-200 g făină, 1 ou 🥚 și 1 linguriță de sare, până obținem un aluat moale (dar care să nu se lipească de mâini);
• Formăm biluțe de aluat, le înfăinăm ușor, apoi le rulăm pe spatele unei furculițe sau pe un dispozitiv special din lemn (canalele formate ajută să rețină sosul 🤩);
• Fierbem gnocchi în apă cu sare; când se ridică la suprafață, îi scoatem – apeox 1-2 minute;
• Îi tragem la tigaie în unt 🧈, cu frunze de salvie și coajă de lămâie 🍋, pentru un plus de gust.

Medalioanele de cod

• Topim unt într-o tigaie și adăugăm puțină coajă de lămâie;
• Rumenim codul aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu;
• Stropim cu zeamă proaspătă de lămâie, pentru un gust revigorant.

Rezultatul? Un pește fraged, gnocchi aromate și o salată – combinația perfectă pentru o seară savuroasă! 😍🍽️

 

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Rețetă de gnocchi făcute în casă, servite cu pește la tigaie

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.